Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

De vill göra det möjligt att sälja och köpa affärsinformation – med ny marknadsplats

Grundarna bakom Zwop: Martin Norström och Georgios Drivas. Foto: Press

Grundarna hoppas göra det möjligt för fler att ta del av viktiga uppgifter.

"Vi har skapat en konkret möjlighet för våra medlemmar att sätta ett värde på den affärsinformation de besitter".

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Idag finns det marknadsplatser för både det ena och andra som människor som vill sälja. De flesta fokuserar på möbler, husdjur eller andra saker som finns i vår vardag. Sen finns det Zwop som nyligen har lanserat en plattform för att företag ska kunna köpa och sälja affärsinformation. 

Grundarna bakom tjänsten är vd:n Martin Norström och teknikchefen Georgios Drivas.

Martin Norström startade IT-tjänstebolaget Norteam en gång i tiden, ett bolag som idag omsätter närmare 100 miljoner kronor. Med det nya bolaget vill grundarna göra livet enklare för säljchefer i bolag runtom i landet.

Den digitala marknadsplatsen Zwop gör det enklare för säljare att hitta träffsäker affärsinformation till rätt pris. ”Zwop är den självklara platsen för att hitta affärsinformation på ett snabbt och enkelt sätt”, säger Martin Norström i ett pressmeddelande.

Plattformen beskrivs som en börs riktad mot säljare, rekryterare och andra där man kan lägga ut affärsinformation som de själva prissätter. En köpare kan sedan köpa affärsinformationen, tillsammans med relevant data kopplad till slutkunden.

”Som medlem på Zwop blir du en del av sammankopplade nätverk som tidigare varit helt isolerade från varandra. Vi har skapat en konkret möjlighet för våra medlemmar att sätta ett värde på den affärsinformation de besitter. Alla kan tjäna pengar hos oss – inte bara de som försörjer sig på att göra affärer”, säger Georgios Drivas.

Läs mer