Sök

Boneo fortsätter satsa för att utmana jätten Hemnet

BoneoBostadsmarknaden

Fredrik Engdahl, vd Boneo. Foto: Press/iStock

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Tar in nytt kapital för att gasa och avslöjar intäkterna för 2021.

Mäklarfirmornas Hemnet-utmanare Boneo lanserades 2019. Starten var stökig för bolaget som snabbt tvingades byta namn, sedan blev det tyst ett tag innan nya vd:n Fredrik Engdahl klev ombord – med uppdrag att gasa.

Nu meddelar bolaget i ett pressmeddelande att befintliga ägare ska satsa ytterligare pengar för att öka tillväxttakten. Exakt hur mycket det rör sig om vill Fredrik Engdahl däremot inte säga, med hänvisning till att kapitalrundan fortfarande pågår. Bara att det ska röra sig om miljonbelopp. 

Han avslöjar däremot att Boneos totala omsättning under 2021 landade på 28 miljoner kronor. Under 2020 låg omsättningen på 24 miljoner, då utgjordes cirka 6,4 miljoner kronor  av omsättningen av aktiverat arbete. Som en jämförelse omsatte Hemnet 180 miljoner kronor under enbart det första kvartalet i år. 

I samband med att Boneo meddelar att de tar in nytt kapital för att fortsätta utmana på marknaden för bostadsannonser så har bolaget också lanserat nya sajter och funktioner. Där de bland annat satsar på en matchningstjänst som ska göra det lättare för säljaren att få en uppskattning på hur eftersökt deras typ av bostad är på marknaden.

“Vi har just nu väldigt bra momentum i tillväxt vad gäller antal annonser, kunder och besökare. Efter lanseringen av den nya sajten kommer vi inom kort även släppa vår första mobilapp med några spännande och nya funktioner, samt göra en större marknadsföringskampanj för att öka kännedom om Boneo hos personer som ska köpa eller sälja bostad”, säger Fredrik Engdahl, vd på Boneo i ett pressmeddelande.

Bakom Boneo stod vid lanseringen de olika fastighetsmäklarna Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Bjurfors, Skandiamäklarna, Mäklarhuset, Husmanhagberg, Era och Mäklarringen.

Läs mer