Efter sex års slit - nu hoppar Videofys grundare av techbolaget

Videofy
Efter sex års slit - nu hoppar Videofys grundare av techbolaget

Foto: Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

“Att driva startup är otroligt intensivt, jag behöver helt enkelt vila”, säger Robert Mellberg.

Den senaste tiden har videostartupen Videofy jobbat hårt med att lansera en ny plattform och en ny studio.

Att bolagets vd och grundare nu väljer att kliva av kom därför oväntat för styrelsen.

“Det var lite av en överraskning, och så klart beklagligt. Men vi kör vidare, det finns ett ungt och starkt team som kan driva bolaget vidare", säger Magnus Bergman, som tillsammans med Pandelis Eliopoulos, gick in som huvudfinansiär i Videofy förra året.

Magnus Bergman är även en av investerarna i Truecaller och presentationstjänsten Prezi.

Robert Mellberg vill understryka att det inte finns några “hard feelings” bakom hans avhopp och att beslutet att kliva av är "taget med respekt för sin egen hälsa och i förlängningen familjens välmående".

“Jag har hållit på med Videofy i sex år och nu har jag tagit in ett nytt, ungt och bra team som jag tror kan driva tjänsten framåt”, säger han och fortsätter:

“Det är otroligt intensivt att driva en startup i den bransch som vi verkar i, och efter så här lång tid känner jag att jag helt enkelt måste vila, jag har jobbat så länge under hård press”.

I stället ser han fram emot att tillbringa våren tillsammans med sin familj.

“Och framför allt att vara mer närvarande när jag är med dem, och inte hela tiden behöva tänka på businessen. Jag tog beslutet för några dagar sedan och just nu känns det befriande”, säger han och fortsätter:

“Nu har bolaget en plan framåt, samtidigt vet jag hur mycket jobb det kommer krävas för att leva upp till den planen. Då är det bättre med ett yngre team som kan verkställa den”.

Robert Mellberg har redan slutat, men det är ett så kallat “mjukt avslut”. Han hjälper till, men inte från arbetsplatsen.

“Att driva en startup är lite som att springa ett maraton, och sedan springa ett till, och ett till över lång tid. Jag hörde Niklas Zennström säga något i stil med att en startup ska man köra stenhårt i två år och och sedan avgöra om man ska fortsätta eller inte, den tiden är väl passerad”, säger han. 

Förra året omsatte Videofy 3,3 miljoner kronor, en minskning från drygt 7 miljoner året innan. Totalt producerades runt 700.000 videor på plattformen. 

Läs fler artiklar
LÄS MER