Svenska appen Cinemeet hjälper dig hitta en dejt att gå på bio med

Cinemeet Veckans Break?
Svenska appen Cinemeet hjälper dig hitta en dejt att gå på bio med

FOTO: MALIN HOELSTAD / SvD / TT/ Cinemeet

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Är du singel och sitter hemma framför Netflix varje kväll? Då kanske den här appen passar dig.

Härmed instiftar vi en ny tradition på Breakit - Veckans Break. Vi kommer i slutet av varje vecka att berätta om en helt nylanserad produkt eller tjänst. Först ut är dejtingappen Cinemeet.

Grunden till bolaget lades när ett gäng svenska utvecklare träffades på ett hackathon anordnat av filmtjänstbolaget Vionlabs i Stockholm.

"Vi insåg där och då att någon borde starta en filmdejtingapp. Vi kom på delad första plats i tävlingen och fick direkt bekräftelse på att folk gillade idén", berättar Cinemeets medgrundare John Corcoran.

Appen lanseras på onsdag och går förenklat ut på att singlar via en Tinder-liknande tjänst letar upp personer som de kan tänka sig att gå på bio med.

" I en vanlig app sker det ett virtuellt möte som kan ta tid. Med Cinemeet träffas man mycket snabbare, redan samma kväll. Utöver utseende är urvalkriteriet att man väljer någon som vill se samma sorts film, till exempel komedi eller skräckfilm", säger John Corcoran.

Han är svensk men har flyttat till San Diego. Planen är att lansera appen i Kalifornien som bas. Delstaten är är både centrum för västvärldens filmindustri och dessutom den region där de flesta stora dejtingtjänster kommer i från.

"Folk här går på bio i snitt över fem gånger per år. I Sverige är det bara en gång per år", säger John Corcoran.

I stället för den klassiska prenumerationsmodellen har Cinemeet valt att ta ut en förmedlingsavgift av de som hittar en dejt via appen. Det ska kosta 4,95 dollar eller 49 kronor per förmedlad träff.

"Jag tänkte på hur trist trist affärsmodellen är att man inte är garanterad något särskilt värde för månadsavgiften. Man betalar bara för att chatta med typ 300 personer men har ingen garanti om att få träffa någon för pengarna. Jag ville hitta ett bättre sätt", säger John Corcoran.

Är det här en bra tjänst? Nu kan du rösta!

Klicka här för att rösta

 

Läs fler artiklar
LÄS MER