Sök

Birds Relations tar in 8 miljoner – för att förbättra parrelationer digitalt: “Fler kan må bra i sin relation”

Almi InvestBirds relations

Från vänster: Isa Cederberg ,Sofia Brandt, Helga Johnsson Wennerdal, Clara Zelleroth

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Göteborgsbolaget Birds Relations, som har utvecklat en app för att vårda och utveckla relationer, tar nu in färskt kapital från Almi Invest.

“Birds Relations erbjudande ligger helt rätt för den växande och alltmer digitala relationsmarknaden”, säger Fredrik Andersson, Investment Manager på Almi Invest.

Birds Relations är en startup som vill hjälpa par med sin relationen med hjälp av en app.  Appen ska bygga på vad bolaget menar är “beprövade metoder” för parterapi och har utvecklats av psykologer med lång erfarenhet av att hjälpa par.  

I appen kan par både analysera och få verktyg för att jobba på sin relation. Användarna får tillgång till olika övningar som enligt Birds Relations ska hjälpa dem att förstå varandra bättre och komma närmare varandra. 

Bakom bolaget, som grundades förra året, står psykologerna Clara Zelleroth och Helga Johnsson Wennerdal, tillsammans med Sofia Brandt, bolagets vd, och Isa Cederberg. Birds Relations började ta betalt för sin tjänst tidigare i år och hade därför ingen omsättning för 2021. 

Nu tar alltså relationsappen in totalt 8 miljoner kronor. Almi Invest står för hälften av den summan, 4 miljoner kronor. Resterande del står bland annat Twig Ventures och ett antal privata investerare för.  

“Birds Relations erbjudande ligger helt rätt för den växande och alltmer digitala relationsmarknaden. Med en skalbar produkt, som möjliggör internationell expansion, ser vi stor potential för bolaget att lyckas samtidigt som par får hjälp att bygga varaktiga relationer”, säger Fredrik Andersson, Investment Manager på Almi Invest.

Pengarna som Birds Relations nu får in ska användas till att utveckla app och expandera internationellt. 

“Precis som det är viktigt att hand om sig själv, är det viktigt ta hand om sin relation. Tack vare denna investering kan vi nu ta nästa steg och lansera vår app bredare så att fler kan må bra i sin relation”, säger Sofia Brandt, vd och medgrundare av Birds Relations.

Hon fortsätter: 

“Vi tänker globalt och ska översätta appen, den första marknaden utanför Sverige som vi satsar på är Storbritannien. Planen är att vi lanserar oss där i början av nästa år”. 

Läs mer