Sök

Elk Audio gör så att du kan repa med bandet – på långt avstånd (nu fyller de kassan)

Elk Audio

Raffaelle Curci, vd Elk Audio. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Pandemin öppnade dörrar – nu ska de gasa.

Alla som någon gång har haft ett band på hobbynivå vet hur svårt det kan vara att hitta tid för alla att vara på samma plats och repa samtidigt. Problemet har inte direkt minskats av pandemin där lockdowns har haft som syfte att hålla oss isär.

Ett bolag som har en lösning på det problemet är Elk Audio som nu fyller på kassan med 26,25 miljoner från bland annat LEDNIL, Bemo Invest, Navare Förvaltning, Augmented Ideas XL och Almi Invest. 

“Den här investeringsrundan kommer att hjälpa oss med vårt uppdrag att tillhandahålla distanssamarbeten i realtid till världens alla musiker, och att gör Elk Audio OS till standard-operativsystemet inom ljud”, säger Raffaele Curci, medgrundare och vd på Elk Audio.

Elk har utvecklat ett eget system som gör att fördröjningen i samtal går ner till en millisekund. Det är avgörande om man vill spela tillsammans över nätet. 

"Konsekvenserna av pandemin har gjort teknologier för fjärrsamarbeten till en permanent del av våra yrkesmässiga och personliga liv”, säger Peter och Jacob Lindell från Lednil.

“Trots det har möjligheten att få en ljudupplevelse i realtid på distans inte existerat förrän nu”.

Bolaget grundades 2014 och omsatte förra 1,9 miljoner och gjorde en förlust på 6,8 miljoner.

Läs mer