E-handlaren köps upp – bygger jättebutik i Göteborg

Nordic PadelPadel

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Går ihop med med tennisspecialist:

“Gick väldigt snabbt”.

Under pandemin var padel stekhett och man kunde knappt öppna mejlen utan att få ett pressmeddelande om att en ny hall skulle öppna eller att en ny storaffär hade gått igenom. 

Nyligen gick PDL Group och Padel United ihop i en storaffär och bildade en jätte som värderades till två miljarder.

Båda de ovan nämnda bolagen driver hallar men det behövs ju annat när man spelar padel, som racketar, bollar och allt annat möjligt man kan tänka sig.

Nu köps e-handlaren Nordic Padel upp av anrika Tennisshopen, som har haft en butik i Göteborg sedan 70-talet. Tillsammans ska de bygga en jättebutik på 500 kvadratmeter med en testbana där köpsugna kan få testa sin utrustning innan de köper.

“Även om vi redan tagit steget in i padelvärlden så kände vi ett behov av att ha en renodlad padelspecialist i den här satsningen”, säger Björn Renquist, vd för Tennisshopen i ett pressmeddelande.

“Vi hittade en naturlig partner i Nordic Padel där vi i ett väldigt tidigt stadie insåg att vi hade liknande tankar och visioner. Hela processen gick väldigt snabbt och de kommer in med gedigen kunskap om padelbranschen och padelkunden”. 

Den nya butiken öppnar i Göteborg i början av maj och båda bolagen flyttar sin verksamhet till den.

“Att äntligen kunna förverkliga idéen om att gekunder möjligheten att testspela racketar direkt i butiken känns otroligt kul”, säger Tobias Hedberg, delägare i Nordic Padel.

“För oss var det en no-brainer när Tennisshopen hörde av sig och berättade om sina planer.”

Nordic Padel omsatte förra året 5,1 miljoner och gjorde en vinst på 2,5 miljoner.

Läs mer