Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

VO2 köper Livewrapped: "Vi är superglada"

Foto: Press

Shoppar nytt bolag.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

​​I juni förra året klev VO2 in på börsen genom ett omvänt förvärv av Curando. Bakom bolaget står en rad medie- och techprofiler som grundaren av Nyheter24-gruppen Douglas Roos, Oskar Sardi, grundare av mediasäljbolaget Leeads, Eric Gisaeus, grundare av bland annat Leeads, Ocast och Schoolparrot (och Breakit) och Patrik Sandberg, grundare Nyheter24-gruppen.

Ambitionerna var stora och enligt Douglas Roos, som fattade styrelseklubban, skulle bolaget “inom en snar framtid” ha ett börsvärde på 1 miljard. 

Den snara framtiden verkar ännu inte vara här. I dagsläget handlas aktien runt 9 kronor och börsvärdet ligger på runt 400 miljoner. 

Men idag kom en nyhet som kanske kan ge VO2 en skjuts uppåt på börsen. Nu köper de Livewrapped för 25 miljoner kronor, en summa som kan stiga med 40 miljoner om vissa uppställda mål nås.

“Vi är superglada över det här”, säger VO2:s vd Bodil Ericsson Torp.

“Livewrapped är ett spjutspetsteknoligibolag inom adtech som kommer att bli ett fint tillskott i vår portfölj”. 

Bolaget är specialiserade på att skapa integrationer mellan olika plattformar inom programmatisk annonsering. 

"Livewrapped har en stor potential med en adtech-produkt som håller väldigt hög nivå och teamet inom VO2 ser fram emot att vara med och skala det både kommersiellt och internationellt”, säger Bodil Ericsson Torp.

”Vi inom Livewrapped är otroligt glada över att få ingå i VO2”, säger Fredrik Johansson, medgrundare och vd på Livewrapped.

“Vi har haft en intensiv och värdefull dialog om hur vi tillsammans med VO2 ska skala vår affär både i Sverige men även internationellt.”

Förra året omsatte Livewrapped 9 miljoner och gjorde en vinst på 4,8 miljoner. Bolaget grundades av Fredrik Johansson, David Djurbäck och Björn Andersson.

Läs mer