Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Instabox stänger runda på 1,8 miljarder – blir ny unicorn

Alexis Priftis, vd Instabox. Foto: Press

Budbolaget Instabox är Sveriges nästa unicorn efter en nyemission på 1,8 miljarder kronor.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Att riskkapitalbolaget Verdane skulle bli ny storägare i Instabox stod klart i samband med att bolaget förvärvade den norska konkurrenten Porterbuddy där Verdane hade investerat. I samband med affären kunde vi på Breakit nämligen rapportera att Instabox parallellt även arbetade med en nyemission på 150 miljoner dollar (motsvarande drygt 1,3 miljarder kronor), där Verdane investerade.

Nu står det klart att nyemissionen landar på hela 190 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 1,8 miljarder kronor. Värderingen ska också ligga på över 1 miljard dollar, vilket innebär att Instabox blir Sveriges nästa enhörning. Det framgår av ett pressmeddelande. 

“Jag är glad över det förtroende som nya och existerande investerare har visat oss. Den globala budmarknaden fortsätter att växa varje år och Instabox blixtsnabba, okrångliga och fossilfria frakter skiljer oss från de traditionella budbolagen”, säger Instabox vd och medgrundare Alexis Priftis och fortsätter.

“Med den nya finansieringen får vi hjälp att bygga vidare på det och att fortsätta förbättra vår tjänst, för att göra den ännu mera hållbar och kundfokuserat.”

Utöver Verdane så deltar även Creades, EQT Ventures, Tham Special Investment, Nineyard, Tacito och M2 Asset Management med flera i nyemissionen.

När köpet av Porterbuddy för offentliggjordes meddelade Instabox också att bolagets intäkter under 2021 översteg 700 miljoner kronor, vilket var nästan tre gånger så mycket som under föregående år

Läs mer