PDL Group och Padel United går ihop – bildar ny miljardjätte

PDLPadel UnitedPadel

Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman, två av grundarna på PDL Group.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Storaffär i svenska padelvärlden.

Padelsporten har exploderat de senaste åren och nya banor har poppat upp nästan överallt. Så sent som i påskhelgen såg undertecknad en padelbana, helt översnöad, i Arvidsjaur i Norrlands inland. 

Samtidigt har affären vuxit i raketfart och den senaste tiden har det tisslats och tasslats en hel del i padelvärlden (kolla bara här) om att en storaffär var på gång.

Och nu är det klart. De två svenska padeljättarna PDL Group och Padel United går ihop och blir därmed den största padelaktören i världen.

"Vi kompletterar varandra på ett bra sätt i Sverige och har gemensam syn på den satsning som ska rullas ut i stora delar av världen", säger Markus Hellkvist, medgrundare Padel United i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till Dagens Industri kommer bolaget också att ta in 350 miljoner kronor för att ta sig ut i Europa, med första siktet inställt på Storbritannien och Tyskland. Kapitalet kommer från kapitalförvaltaren Coeli, som sedan tidigare är storägare i Padel United. De blir också storägare i det nya bolaget (som ännu är namnlöst).

Det sammanslagna bolaget värderas till 2 miljarder kronor innan de nya pengarna har kommit in. Totalt kommer den nya koncernen ha 118 padelhallar med 50 nya som kommer att öppnas inom kort.

"I och med sammangåendet ser vi en mycket spännande framtid", säger Jonas Andersson som grundat PDL Group tillsammans med tidigare tennisproffset Jonas Björkman, Måns Zelmerlöw och Henrik Söderberg.

Padel United omsatte förra året 247 miljoner och gjorde ett resultat på på 70 miljoner kronor. PDL Group omsatte förra året 374 miljoner kronor med ett resultat på 74 miljoner kronor. 

Läs mer