Sök

Kavall tar in 155 miljoner kronor – “Ännu bättre förutsättningar”

Kavalllast mile

Robin Rendahl, John Tengberg och Peter Simon, grundare Kavall. Foto: Noora Palonen

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Det har gått mindre än ett år sedan Kavall lanserades. Nu stänger bolaget sin andra kapitalrunda, den här gången på 150 miljoner kronor. Investerar gör bland annat Bonnier Ventures och VNV Global.

Budtjänsten Kavall vill skicka livsmedel hem till kundens dörr på under 10 minuter från sina olika dark stores. Redan i december kunder Breakits avslöja att Kavall arbetade på en större nyemission, minst 100 miljoner kronor skulle det handla om, när budutmanarens nya vd John Tengberg bjöd på en lång intervju om planerna framåt

“100 miljoner låter rimligt. Det kan bli ännu mer”, svarade han på Breakits frågor då. 

Och mer blev det. 

Kavall stänger nu nämligen en kapitalrunda på cirka 155 miljoner kronor. Ledande investerare är Bonnier Ventures, Nicoya och VNV Global (ägare sedan tidigare).

“Med den här finansieringsrundan får vi inte bara in kapital för att accelerera expansionen, i Bonnier Ventures och Nicoya får vi även fler investerare med långsiktig finansiell styrka och strategisk kompetens som vi värdesätter högt. Båda har djup förståelse för branschen och kommer ge oss ännu bättre förutsättningar att utveckla vår tjänst och fortsätta ta marknadsandelar”, säger John Tengberg i ett pressmeddelande.

Dajana Mirborn, investeringsansvarig på Bonnier Ventures, säger att de har haft en diskussion med Kavall sedan deras första kapitalresning förra året. Den här gången är de alltså med och satsar på bolaget.

“Teamet har ett exceptionellt kundfokus med ett erbjudande som gör dem väl positionerade för att driva marknaden för snabba leveranser. Vi ser fram emot att stödja bolaget i dess fortsatta resa för att leverera en enastående kundupplevelse”, säger hon.

Kavall lanserades under sommaren 2021 och i samband med det investerade VNV Global 50 miljoner kronor i satsningen. 

Snabba leveranser är inte den första affärsmodell som VNV Global har varit med och lanserat i Sverige efter inspiration från andra marknader. Investmentbolaget, under ledning av vd Per Brilioth, har bland annat varit drivande i att lansera de första elsparkcyklarna i Sverige med Voi (som Breakit kunde avslöja), och de har även satsat på konceptet med videoinspelade kändishälsningar genom startupen Memmo.

Kavall grundades av Robin Rendahl, Peter Simon och John Tengberg. Idag bedriver bolaget verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Tammerfors.

Läs mer