Aggregate Media investerar 12 miljoner i sajten Teknikdelar

Dockans AB teknikdelar.se
Aggregate Media investerar 12 miljoner i sajten Teknikdelar

Fredrik Wincrantz, investeringsansvarig på Aggregate Media. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

E-handelstjänsten teknikdelar.se säkrar mediautrymme motsvarande 12 miljoner kronor via ett nytt avtal med Aggregate Media. Syftet är att kraftigt öka marknadsföringsinsatserna.

E-handelsajten teknikdelar.se, har slutit ett investeringsavtal med Aggregate Media. Avtalet ger sajten rätt att utnyttja mediautrymme om 12 miljoner kronor i omkring 100 olika kanaler som ägs av de stora mediabolagen. Kanalerna innefattar tidningar, utomhusannonsering, radio, tv och internet.

Aggregate Media går i samband med detta in som delägare i Dockan, bolaget bakom teknikdelar.se.

Teknikdelar.se erbjuder reservdelar och batterier för mobiltelefoner och surfplattor. Merparten av mediautrymmet, inom det nya avtalet, kommer att utnyttjas under 2016 och 2017. Bolagets marknadsföringsbudget kommer i och med detta att mångdubblas.  

”Efter att ha haft en stark organisk tillväxt känner vi oss redo att lägga i ytterligare en växel och skala upp verksamheten. Utöver mediautrymmet får vi även tillgång till ett team med gedigen kompetens inom e-handel”, säger Talal Alshammari, vd på teknikdelar.se.

Fredrik Wincrantz, investeringsansvarig på Aggregate Media, anser att marknaden för tillbehör till telefoner och surfplattor är stor och fortfarande i tillväxt, men privatmarknaden för reservdelar som skärmar och batterier har potential att bli minst lika stor.

“Många konsumenter har ännu inte insett hur lätt det är att byta skärmen eller batteriet i sin telefon på egen hand”, säger Fredrik Wincrantz.

Läs fler artiklar
LÄS MER