Efter succén med Lager 157 – nu tar grundaren plats i Nelly: "Intressant fas”

Nellye-handel

Stefan Palm föreslås bli ny ledamot i Nellys styrelse. Foto: Lager 157

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Lager 157 har gått spikrakt uppåt sedan start. Nu ska bolagets grundare och vd Stefan Palm hjälpa Nelly där han tar en plats i styrelsen.

Breakit kunde i december berätta om hur Stefan Palm, grundare och vd för snabbväxaren Lager 157, i tysthet har byggt upp sitt ägande i e-handeln Nelly. Han började köpa aktier i Nelly under september och ökade sedan innehavet månad för månad. Det handlar om aktier till ett värde av 35 miljoner kronor.

Nu har Stefan Palm föreslagits att ta en plats i Nellys styrelse.

“Om jag blir invald till styrelsen hoppas kunna bidra till den utveckling av bolaget som ledningen och dess huvudägare Rite Ventures redan har inlett. E-handelsbolagen generellt är inne i, vad jag tycker, en mycket intressant fas där lönsamhet prioriteras högre än under de senaste åren”, skriver Stefan Palm i ett mejl till Breakit.

Stefan Palm startade Lager 157 i Gällstad 1997. Bolaget satsar på lågpriskläder och har haft en kraftig tillväxtresa de senaste åren. Medan andra fysiska butiker gick på knäna under coronapandemin så såg inte Lager 157 ut att ha några problem. Under 2019 spräckte företaget miljardvallen då de omsatte 1,1 miljarder kronor. Under 2020 landade omsättningen på nära 1,3 miljarder. Rörelseresultatet gick från 190 miljoner till 200 miljoner kronor.

Nelly däremot har haft det betydligt tuffare. Aktien har backat närmare 22 procent sedan årsskiftet och handlas idag kring 24,70 kronor. Under tredje kvartalet 2021 så rasade rörelseresultatet till minus 27,3 miljoner kronor, jämfört med minus 0,7 miljoner året innan.

Ytterligare en profil som väljs in i styrelsen är Daniel Hörnqvist, som är vd för Frank Dandy och styrelseordförande i Nordic Net Stores som bedriver jakt.se, fiske.se och hund.se. Han har tidigare varit vd för Addnature.

Läs mer