Sök

Vd-byte på Fragbite – Marcus Teilman tar över: "Fortsätta växa"

FragbiteesportBörs

Stefan Tengvall, vd på Fragbite Group.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Stefan Tengvall lämnar vd-posten efter två år.

Mobilspelsutvecklaren och e-sport-bolaget Fragbites förvärvschef och vice vd Marcus Teilman har utsett till ny vd med tillträde i samband med årsstämman den 25 maj.

Avgående vd Stefan Tengvall har informerat valberedningen att han är redo för en operativ roll i styrelsen.

"Jag har varit vd och koncernchef för Fragbite Group i över två år och lagt grunden till den resan vi nu är inne på. Vi är idag ett kassaflödepositivt bolag som framgångsrikt noterades på Nasdaq First North Growth Market i juli 2021, så det känns naturligt för mig att lämna vidare stafettpinnen till Marcus", säger Stefan Tengvall i ett pressmeddelande.

Den nya vd:n Marcus Teilman kommenterar:

"Fokus kommer fortsatt att ligga på lönsam tillväxt och att bygga vidare på vår långsiktiga strategi. Vi har under det senaste året lagt en solid grund att stå på. Nu ska vi se till att utvinna ännu mer synergier mellan våra olika koncernbolag, men även fortsätta växa via fler kvalitativa förvärv", säger han.

Teilman har tidigare vd-erfarenhet från Acroud och sitter i styrelserna hos Creddo och Mentimeter.

Under helåret 2021 omsatte Fragbite Group 124 miljoner kronor (proforma 212,3 miljoner med alla förvärv inräknade på helåret), med ett resultat efter skatt på minus 50,4 miljoner (minus 74,9 med förvärven).

LÄS OCKSÅ: Kartläggning av e-sport-Sverige 2022: Miljard-exit, konkurs och luftslottet som sprack

Läs mer