Sök

Quandify ska göra vattenledningar smartare – sätter ribban högt: “Det är väldigt aggressivt“

Quandify

Olle Henning, Ramtin Massoumzadeh och Thibault Helle, grundare av Quandify. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Svenska Quandify utvecklar produkter som gör vattenledningar smartare.
Bolaget som jobbar nära VVS-jätten LK Systems hoppas nu på en riktig glädjestart när de släpper första produkten.

Den svenska startupen Quandify ska göra vattenledningar smartare, med hjälp av olika uppkopplade produkter som används för att mäta och kontrollera vattnet i rören. Bolaget grundades 2017 (då som Labtrino) av Olle Henning, Ramtin Massoumzadeh (vd) och Thibault Helle.

Under fjolåret omsatte Quandify blygsamma 2 miljoner kronor. I år är grundaren optimistist till att nå 20 miljoner kronor i omsättning – tack vare en ny vattenfelsbrytare som bolaget lanserar.

“Det är väldigt aggressivt och även om jag är övertygad om att organisationen klarar uppväxlingen så finns det alltid fler omvärldsfaktorer, kanske mer nu än någonsin. Men vi tror på det, vi har preppat för det här. Prognosen är genomarbetad tillsammans med viktiga partners där vi kan nyttja bredare kanaler, logistik och marknadsnärvaro”, säger vd:n Ramtin Massoumzadeh.

VVS-jätten LK Systems är också investerare i Quandify, tillsammans med några affärsänglar, som Ownit-grundarna Stefan Tengvall och Johan Ekberg. Nyligen tog bolaget in 7,5 miljoner kronor i en nyemission.

Vad är fokus framåt?

“Huvudfokus är att lansera produkten nu och att uppfylla vår målsatta omsättning, men det ser vi bara som början, det ger oss möjligheter att gasa på framåt. Beroende på takten vi önskar växa kan jag däremot inte utesluta att vi reser nytt kapital”, säger Ramtin Massoumzadeh.

Vilka länder är intressanta?

“Vi ser i stora drag hela norra europa som extremt intressanta områden. Det finns många länder som har betydligt större problem än Sverige när det kommer till vatten”

Idag har Quandify omkring 12 anställda med planer på att nå 20 anställda innan årets slut. 

Läs mer