Sök

Michaela Berglund kastar loss från Pepins – ska investera i kvinnliga entreprenörer

Feminvestriskkapital

Michaela Berglund, vd Feminvest. Foto: Ida Lundkvist.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Nu köper Feminvests vd Michaela Berglund ut verksamheten från handelsplatsen Pepins.
“Nu förnyar vi bolaget till att bli helägt av kvinnor”, säger Michaela Berglund.

Bara runt 2 procent av riskkapitalet i Sverige investeras i kvinnliga grundarteam – men nätverket Feminvest med vdn Michaela Berglund i spetsen vill öka de kvinnliga entreprenörernas andel radikalt.

För att accelerera det arbetet köper Michaela Berglund tillsammans med ett gäng kvinnliga investerare ut handelsplatsen Pepins från ägandet i nätverket.  

Pepins har fram tills nu ägt knappa 50 procent av aktierna i Feminvest som är ett nätverk med 30.000 entreprenörer och kvinnliga investerare. Michael Berglund ägde resten av aktierna men får nu alltså med sig flera nya medinvesterare i sin satsning:

“Jag är tacksam för det förtroende som Pepins har visat verksamheten genom åren. Nu förnyar vi bolaget till att bli helägt av kvinnor för det som ligger framför”, säger hon i en kommentar och tillägger:

“Vi jobbar för att kvinnor ska äga och vi vill agera som vi lär. Vi kommer inom kort presentera en styrelse och advisory board med kvinnor som brinner för den enskilda frågan om kvinnligt ägande”.

Feminvest har drygt 200 affärsänglar i sitt nätverk och har tidigare bland annat investerat i Ella App som erbjuder digital vård under hela graviditeten. 

“Vår verksamhet fokuserar primärt på ägandet. Fler kvinnligt ägda bolag som erbjuds att växa med riskkapital accelererar både kvinnliga entreprenörers och investerares möjligheter att få expandera och på sikt göra en exit. Rent konkret behöver fler kvinnor få den möjligheten för att vi ska uppnå jämställdhet snabbare”, säger Michaela Berglund.

Läs mer