Sök

Charge Amps fyller kassan med 150 miljoner – inför planerad notering

Charge AmpsElbilar

Anders Bergtoft, vd på Charge Amps. Foto: Charge Amps/Maria Cruseman

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Charge Amps planerar att ta klivet in på börsen under året. Nu fyller de kassan med nytt kapital för att gasa på expansionen i Europa. Bland investerarna finns bland annat OKQ8-ägaren och investmentbolaget Concejo.


Svenska startupen Charge Amps levererar laddlösningar för elbilar. Idag meddelar bolaget, som har planerat att ta steget in på börsen någon gång under 2022, att de tar in 150 miljoner kronor i en riktad nyemission. Pengarna ska användas till att “utöka bolagets europeiska närvaro”, heter det i pressmeddelandet. 

Pengarna i den riktade nyemissionen kommer från existerande ägare som OK ekonomisk förening (som driver OKQ8), Skellefteå Kraft och Swedbank Robur. Tillkommer gör också några nya investerare i form av investmentbolaget Concejo, LMK och Quinary Investment.

"Det är fantastiskt att ha fortsatt stöd från våra briljanta befintliga aktieägare samtidigt som vi får välkomna nya investerare ombord på vår resa. Under det senaste året har vi levererat på vårt mål att genomföra en stor expansion över Europa och att samtidigt fortsätta vår tillväxt i Norden”, säger Anders Bergtoft, vd på Charge Amps, och fortsätter:

“Med denna finansiering är vi i en idealisk position för att bygga vidare på detta momentum och snabbladdar energi till vårt arbete att tillhandahålla smarta, användarvänliga och snygga produkter till kunderna samtidigt som vi bidrar till att åstadkomma en renare och grönare värld."

Charge Amps grundades 2012 och har med den senaste rundan inräknad tagit in totalt 358 miljoner kronor sedan starten. Bolaget har 120 anställda i sju länder och har försäljning på 15 marknader.

Omsättningen under 2021 låg på 254,2 miljoner kronor. Det kan jämföras med en omsättning på 103,7 miljoner kronor under 2020, då låg resultatet på minus 8,6 miljoner kronor.  

Läs mer