Sök

Quinyx tar nya steg – förvärvar brittisk pusselbit

QuinyxSaaS

Erik Fjellborg, vd och grundare Quinyx. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Schemabolaget Quinyx håller på att växa till något mycket större.

Nu breddas lösningen samtidigt som det miljardvärderade bolaget stärker positionen i USA.

Breakit har flera gånger berättat historien om hur Erik FjellborgMcdonalds kläckte idén till det molnbaserade schemaverktyg som nu gör stor succé. Nu tar bolaget, Quinyx, ytterligare ett viktigt steg i sin utveckling. 

Quinyx förvärvar nämligen brittiska Concrete för cirka 300 miljoner kronor, rapporterar DI Digital. Det köpta bolaget har en plattform som gör det enklare att hantera och lägga ut arbetsuppgifter på arbetsplatser med mycket personal, alltså samma personal som kan schemaläggas med Quinyx programvara. 

"På en stor butiks- eller restaurangkedja kan det finnas tiotusentals olika arbetsuppgifter som ska utföras vid rätt tillfälle med rätt kvalité. Där hjälper Concretes plattform till med checklistor och utbildning”, säger Erik Fjellborg till tidningen och tillägger att Concretes lösning nu kommer att kopplas samman med Quinyx. 

Concrete har både kunder och anställda i främst Storbritannien och USA. På kundlistan finns bland andra Tesco, Calvin Klein, North Face och Victoria's Secret, enligt ett pressmeddelande från Quinyx. 

”Ungefär 75 procent av Concretes intäkter kommer från USA. Det är även vår viktigaste tillväxtmarknad. Med förvärvet stärker vi vår position i Nordamerika, vilket känns jättekul”, säger Erik Fjellborg till DI. 

Förvärvet går loss på motsvarande cirka 300 miljoner kronor, och betalas både kontant och med aktier i Quinyx. Här värderas Quinyx enligt uppgifter till tidningen till cirka 5,8 miljarder kronor, något Erik Fjellborg inte vill kommentera. 

Quinyx omsatte omkring 350 miljoner kronor under 2021 och har 900 kunder runt om i världen. 

Läs mer