Sök

Skolon genomför en nyintroduktion på First North i andra kvartalet

SkolonSaaSEdtech

Oliver Lundgren, vd på Skolon.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Skolon avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market under andra kvartalet 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Skolon har utvecklat en digital plattform för digitala skolverktyg och läromedel. Bolaget avser i samband med noteringen att genomföra en nyemission av aktier på 30 miljoner kronor.

"Vi är ett snabbväxande edtechbolag med en stor etablerad användarbas på närmare en halv miljon unika användare och där vi redan nått ett positivt kassaflöde på vår hemmamarknad i Sverige. Vi har en tydlig vision om att möjliggöra digitalt lärande för alla och vi har idag en väletablerad plattform och ett starkt team för att leverera på den visionen även i en internationell kontext, därför ser jag verkligen fram emot att ta nästa steg i vår tillväxtresa som ett noterat bolag", säger Oliver Lundgren, vd och en av Skolons grundare.

Skolon hade i fjol en omsättning på 36,6 miljoner kronor med ett positivt kassaflöde för den svenska verksamheten.

Nio ankarinvesterare har lämnat teckningsåtagande om 15,3 miljoner kronor, motsvarande 51 procent av erbjudandet, till en teckningskurs på 12,50 kronor per aktie, vilket ger ett marknadsvärde på 300 miljoner kronor före erbjudandet. Bland dessa investerare finns Länsförsäkringar Blekinge, Länsförsäkringar Göinge Kristianstad, Länsförsäkringar Kalmar och Entreprenörinvest Sverige.

Utöver lämnade teckningsåtaganden enligt ovan har samma investerare också lämnat garantiåtaganden på ytterligare 8,5 miljoner kronor, vilket motsvarar 28 procent av antalet aktier i erbjudandet. Totalt uppgår teckningsåtagande och garantiåtagande till 79 procent av erbjudandet.

Läs mer