Sök

Nakd-chefen hoppar av – sågar det hajpade bolagets verksamhet

NA-KDNakde-handel

Nakd:s grundare Jarno Vanhatapio och vd Anders Kristiansen. Foto: Press/Montage

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Efter bara en månad och sju dagar väljer e-handlarens vd att säga upp sig.
Här är förklaringen.

Sent på fredagseftermiddagen kom något av ett chockbesked från e-handlaren Nakd:s ledning och styrelse:

Högste chefen Anders Kristiansen säger upp sig med omedelbar verkan. Beslutet är helt hans eget och han motiverar det på följande sätt i ett uttalande:

"När jag i mars tillträdde rollen som vd initierade jag en översyn av företagets verksamhetsmodell och styrning. Det blev tydligt att Bolagets status på dessa områden inte var i linje med vad som lovats och därför har jag sagt upp mig. Jag har informerat styrelsen om översynens resultat och jag vill tacka styrelsen för deras stöd". 

Uttalandet kan inte tolkas som något annat än ett rejält underbetyg för den tidigare vdn och grundaren Jarno Vanhatapio som lämnade över styret till Anders Kristiansen för bara drygt en månad sedan.

Nakds styrelse har tagit del av Anders Kristiansen analys av bolagets status. I ett pressmeddelande skriver man att baserat på Anders Kristiansens översyn drar man "slutsatsen att ytterligare åtgärder krävs för att understödja Nakds nästa utvecklingsfas".

I en kommentar skriver Nakds styrelseordförande Magnus Emilson:

"Styrelsen står bakom Anders Kristiansen i detta beslut och vi vill rikta ett uppriktigt tack till honom för hans värdefulla insats i Bolaget. Vi önskar honom all lycka i framtiden".

Som tillförordnad vd utses nu Nakds operativa chef Oscar von Konow och Nakds finanschef Per Jalvemyr kliver in som tillförordnad vice vd.

"Styrelsen tror fortfarande på Nakds unika position och framtida potential. Styrelsen är glad över att tillsätta Oscar och Per i deras nya roller, och har fullt förtroende för både deras ledarskap och ledningen i Nakd för att under kommande kvartal styra verksamheten på ett bra sätt medan vi söker efter en permanent vd", säger Nakd-ordföranden Magnus Emilson.

Läs mer