Sök

Chris O’Neills bestman ska låna ut pengar till SaaS-bolag

FloatSaaS

Christopher O'Neill med sin best man Cedric Notz. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

“Vi tror starkt att SaaS-grundare förtjänar ett bättre sätt att finansiera sig”, säger Cedric Notz, vd på Float.

Istället för att ta in pengar i riskkapital har en nygammal variant av finansiering seglat upp på sistone. Nämligen att låna till tillväxt. Fördelen är att grundarna slipper ge bort för mycket av sitt ägande och därmed kan behålla kontrollen över företaget. Tidigare har vi bland annat skrivit om Ark Kapital och Capchase. 

Nu dyker en ny spelare upp på marknaden, och de riktar in sig på SaaS-bolag.

“Vi tror starkt att SaaS-grundare förtjänar ett bättre sätt att finansiera sig”, säger Cedric Notz, medgrundare och vd för Float.

“Vårt mål är att digitalisera finansieringsprocessen och erbjuda ett snabbt och flexibelt kreditalternativ som låter grundare vara kvar i förarsätet och fokusera på att växa deras kärnaffär.”

Float har utvecklat ett system, som nu lanseras i Sverige, som ska ge grundare av bolag som jobbar med återkommande intäkter finansiering på mindre än 48 timmar.

Cedric Notz, är förutom att vara vd på Float, även bästa kompis till prinsessan Madeleines man Chris O’Neill och var bland annat best man under prinsessbröllopet. Han har även setts på flera av prinsessparets barns dop. 

Men efter detta lilla sidospår – åter till bolaget.  Viia Float ska SaaS-bolag kunna få finansiering på mellan 500.000 kronor och 30 miljoner kronor.  

“Jag har själv upplevt hur svårt det kan vara för scale-ups att få krediter – det tar mycket tid och skapar osäkerhet”, säger Jannis Koehn, medgrundare till Float.

“Därför känns det fantastiskt att kunna hjälpa andra grundare att investera i tillväxt och minimera utspädning genom att de kan skjuta upp sin nästa finansieringsrunda”.

Bolaget har funnits sedan 2018, men har hittills haft en omsättning på bara ett par hundratusen om året.

LÄS MER: Nu lanserar vi SaaS Brief – ett nyhetsbrev om SaaS som du kommer att få varje vecka, direkt i din mejlkorg

Läs mer