Sök

House Be gasar – plockar in nya miljoner

House Be

Ulrika Viklund, grundare House Be och Olof Pergament, vd House Be.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

“Rätt plats, rätt tidpunkt och dessutom rätt produkt”.

Pandemin förändrade sättet vi jobbar på och nu är det nästan mer regel än undantag att vi jobbar hemifrån ibland och ibland på kontoret. 

Det ställer naturligtvis nya krav på flexibla lösningar för kontoret och under de senaste åren har flera coworking-bolag poppat upp runt om i hela landet.

Redan 2015, långt innan något visste vad corona var, slog House Be upp portarna i Åre och har sedan dess öppnat i sju andra städer i Norrland, bland annat Umeå, Sundsvall och Skellefteå.

Nu tar de in 6,3 miljoner kronor i en nyemission, pengar som ska användas för att expandera mer i minst två norrländska städer och att fortsätta utveckla bolagets digitala plattform. Planen var från början att ta in 5 miljoner men eftersom intresset var så stort utökades emissionen.

“Vi befinner oss nu på rätt plats, vid rätt tidpunkt och dessutom med rätt produkt”, säger Olof Pergament, vd House Be. 

“Genom det stora intresset för vår nyemission har vi nu utökat våra möjligheter att expandera vår verksamhet till fler platser och även stärka vår position som  ledande aktör inom Coworking i Sverige.”

Av de strax över 6 miljonerna går Almi Invest Mitt in med 2 miljoner. 

“Som en regional aktör har vi på nära håll följt House Be och dess expansion alltsedan  grundandet för snart fem år sedan”, säger Kristofer Öman, Investment Manager på Almi Invest Mitt. 

“Verksamheten befinner sig i ett spännande skede, man har ett bra ägarkollektiv och vi är glada att vi nu givits möjlighet att investera i bolaget. Vi ser fram emot en intressant resa och planerar att i vanlig ordning agera som en aktiv ägare”.

House Be grundades av Ulrika Viklund, Fredrik Viklund och Andreas Eriksson och har i dagsläget 12.000 kvm kontorsyta och över 1.000 medlemmar.

Det ingår flera bolag i koncernen där House Be utgör moderbolaget. House Be i Åre omsatte exempelvis 4,3 miljoner kronor med ett litet minusresultat under 2020, medan systerbolagens omsättning var lägre.

Bolaget uppger själva att de fördubblade omsättningen under 2021 och har nått lönsamhet på alla etablerade enheter.

 

Läs mer