Sök

Orderheros grundare Aleksandar Goga svarar efter stormen: "Utan tvekan varmt välkomna till börsen"

Orderhero

Aleksandar Goga, grundare Orderhero och Annette Bodenfors, vd Orderhero

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Aleksandar Gogas Orderhero pausade sin planerade börsnotering efter Breakits granskning. Nu kommenterar grundaren beslutet.

Svenska Orderhero tvingades lägga sin planerade börsnotering på is, något som bolaget meddelade under måndagen. Beskedet kom bara någon vecka efter Breakits granskning som visade att bolagets tjänst inte godkändes av Skatteverket – vilket kunde innebära att bolagets kunder bröt mot lagen. 

Noteringsprocessen kommer att återupptas när Orderhero utvecklat de lösningar som krävdes för att följa regelverket var beskedet från bolaget. 

“Förhandlingar med flera av marknadens ledande kassasystem befinner sig just nu i det absoluta slutskedet och Orderhero kommer att säkerställa den för bolaget, och för kunderna, bästa och mest effektiva lösningen”, skrev bolaget då. 

Nyemissionen blev övertecknad

Nu har grundaren Alexandar Goga kommenterat utvecklingen på sitt egna Instagram-konto. 

Där skriver han att Orderhero “trots medias pådrag och att vi är mitt i ett rådande krig med en orolig börs”, hade en övertecknad emission inför noteringen.

“Det tolkar jag som att vi utan tvekan är varmt välkomna på börsen”, skriver Aleksandar Goga i vad som låter som en passning till Breakits Martin Hävner som i vårt börsbrev Ring the bell skrev att bolaget inte var moget för börsen.

Enligt Aleksandar Goga så har bolaget också mötts av helt nya besked från Skatteverket efter Breakits artikel. 

“Vi har byggt vår verksamhet efter vissa regler som vi har kollat med Skatteverket vid flera tillfällen. Senast precis innan att första artikeln om detta släpptes i media”, skriver han och hänvisar till att det då inte skulle ha varit något problem.

Påstår att Skatteverket ändrat sig

Han fortsätter sedan:

“När artikeln släpptes, med ett uttalande från en annan person från Skatteverket, så har de dagen efter ändrat sin uppfattning och ger oss beskedet att det nu inte längre gäller. Vi utreder fortfarande detta men vi slösar ingen tid på att vänta på svar.”

Nu ska Orderhero alltså bygga om produkten för att följa regelverket. Efter det ska bolaget noteras.

Läs mer