Sök

Nu är det klart – Pricerunner blir en del av Klarna

Klarnafintechshopping

Sebastian Siemiatkowski, grundare och vd Klarna, Nicklas Storåkers tidigare vd Pricerunner och Mikael Lindahl, nuvarande vd. Foto: Press/Montage

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Klarnas förvärv av Pricerunner presenterades i höstas.

Nu är alla papper klara och förvärvet är därmed slutfört.

I början av november kom nyheten: Klarna köper Pricerunner för drygt 9 miljarder kronor. Det enda som återstod var grönt ljus från berörda myndigheter. Nu har fintechbolaget fått det. 

“Pricerunner kommer bidra med nya funktioner till Klarna-appen globalt i form av ett omfattande produktbibliotek, prisjämförelser och produktrecensioner för att hjälpa konsumenter spara tid och pengar, och göra informerade val för att ta kontroll över sin egen ekonomi”, skriver Klarna i ett pressmeddelanden på måndagen.

Pricerunner har lite fler än 200 anställda i Sverige, Danmark och Norge och de ingår från och med nu i Klarna-koncernen. 

”Vi har redan många spännande planer för hur vi smidigt ska integrera våra team och teknikresurser med Pricerunner för att kunna lansera produkter globalt”, säger David Flock som är produktchef på Klarna. 

Största ägare i Pricerunner innan affären var H&M:s styrelseordförande och storägare Karl-Johan Persson med 31 procent av aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning från början av oktober. Riskkapitalbolaget Eequity hade 25 procent vid samma tidpunkt och Pricerunners dåvarande vd Nicklas Storåkers ägde då nästan 23 procent. Investeringsbolaget Creades kontrollerade 12 procent av rösterna.

Läs mer