Sök

Tesla-grundaren överväger att skapa eget Twitter (eller köpa det som redan finns)

TeslaSpaceXSociala medier

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Elon Musk oroar sig för yttrandefriheten.

Att Elon Musk är en frekvent twittrare kan knappast ha gått läsare av dessa sidor förbi. Men han inte bara skriver frekvent på forumet där han gör allt från att utmana Vladimir Putin på slagsmål till att visa upp bilder på Space X – han har också på senare tid börjat oroa sig plattformens utveckling. 

”Med tanke på att Twitter i praktiken fungerar som ett allmänt torg, undermineras demokratin fundamentalt om inte principerna om yttrandefrihet följs", skrev han i ett inlägg på fredagen och följde upp med att fråga om det behövdes en ny plattform.

En av hans följare frågade honom sedan om han funderade på att starta en egen plattform, varpå Musk svarade att han övervägde det på allvar.

En annan variant vore att han skulle köpa Twitter (det föreslås av en annan följare). Megamiljardären avfärdar åtminstone inte det förslaget. Och det vore faktiskt inte helt omöjligt. Musk ses allmänt som världens rikaste man med tillgångar på över 2.500 miljarder kronor. Twitter har i dagsläget ett börsvärde på i runda slängar 290 miljarder kronor.

Musk har också hamnat rejält i blåsväder på Twitter när han 2018 skrev att han funderade på att ta bolaget från börsen.  Det ledde till en utredning och i slutändan en uppgörelse med SEC, som är den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen. 

Läs mer