Sök

Myfurn vill möblera ditt hem – redan innan du har flyttat in

Myfurn
Nadia Lalami och Isabelle Björkvall Lalami. Foto: Press/Montage

Nadia Lalami och Isabelle Björkvall Lalami. Foto: Press/Montage

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Mor och dotter driver bolag tillsammans.

“Vi vill bli som ett Amazon för möbler”, säger Isabelle Björkvall Lalami.

Alla som någon gång har flyttat vet hur svårt det kan vara att möblera sitt nya hem. Det tar ofta en stund innan det blir precis som man har tänkt sig, kanske saknas en snygg soffa eller ett ordentligt matbord.

Hela den processen vill startupen Myfurn göra kortare och smidigare. Bolaget har byggt en 3d-plattform där man kan lägga in ritningarna på sin nya lägenhet och möblera den direkt från datorn. Via plattformen kan man sedan beställa de möbler man vill ha och placera ut dem i sitt nya hem.

“Vi sköter allt med leveranser och bygger ihop möblerna på plats så att man kan kliva in i sitt nya hem direkt”, säger Isabelle Björkvall Lalami som driver Myfurn tillsammans med sin mamma Nadia Lalami. De har också bolaget Spacemaker som hjälper bolag att hitta och inreda kontor. 

“Vi har båda flyttat väldigt mycket och vet alla problem de kan skapa, det här är en lösning på det”.

Bolaget ligger i startgroparna men har redan flera projekt igång, bland annat med fastighetsägare.

“Till en början har vi jobbat med nyproduktion, då kan vi också hjälpa till med hela logistiken och samarbeta lättare med fastighetsägaren med nycklar också.”

Pengarna tjänar de genom att de tar en avgift från möbelhandlarna varje gång en möbel säljs på plattformen.

“Målet är att bli som ett Amazon för möbler”, säger Isabelle Björkvall Lalami.

Hur är det att driva ett företag med sin mamma?

“Vi har alltid varit väldigt nära varandra och vi kompletterar även varandra bra affärsmässigt. Nadia har ett stort kontaktnät och är väldigt bra operativt. Hon är en riktig doer medan jag är mer en tänkare och är bättre strategiskt och analytiskt.”

Ni bråkar inte då?

“Det är klart att det händer att vi tjafsar, men vi brukar lösa det ganska snabbt. Fördelen med att ha den relationen vi har är att man inte behöver tänka lika mycket på hur man förmedlar saker, det är lättare att vara mer rak.”

Till en början är det möbelförsäljningen som ska dra in pengar men det finns också planer på att låta andra bolag ta del av plattformen. Hittills har de bara tagit in en mindre summa pengar men i höst siktar Myfurn på att göra en större runda.

“Vi har mycket som ligger i pipelinen”, säger Isabelle Björkvall Lalami. 

“Nu kommer vi använda den här första tiden till att testa företagsidén innan vi går vidare och presenterar den för investerare.”

Läs mer