Sök

Carl Peis Nothing lanserar ny smartphone – första bilderna på phone (1) släppta

Nothing

Carl Pei, grundare och vd Nothing. Foto: Press

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

I början av mars tog Nothing in 700 miljoner kronor och bekräftar nu att pengarna ska gå till bolagets lanseringen av en smartphone i sommar.

Samtidigt annonserar bolaget att man ska ta in ytterligare 100 miljoner kronor i kapital från sitt eget community.

Nothing grundades för ett lite drygt år sedan med ambitionen bygga ett hårdvarubolag som på sikt skulle utmana stora jättar som Apple och Samsung med unik design och “prisvärd” kvalitet. 

Den första och hittills enda produkten som bolaget är släppt är de trådlösa hörlurarna “ear (1)”. Över 400.000 exemplar uppges ha sålts under det första halvåret. 

Bakom bolaget står Carl Pei som är mest känd för att ha byggt upp mobilföretaget Oneplus. Nu står det alltså klart att den svensk-kinesiska 32-åringen, som hoppade av sin utbildning på Handelshögskolan för att starta eget, även ska konkurrera med sitt gamla bolag. 

Efter att ha tagit in 700 miljoner kronor i en runda ledd av EQT Ventures och C Ventures för två veckor bekräftar Nothing att bolaget ska släppa sin första mobil på det digitala eventet “The Truth”. Telefonen ska gå vid namnet phone (1) och planerat släpp sker till sommaren.

“Efter att ha tagit in 1,4 miljarder kronor, byggt ett team på över 300 personer och säkrat stöd från partners som Qualcomm Tecnologies är vi redo för att låta phone (1) bli början för förändring av den trötta smartphone-marknaden”, säger Carl Pei. 

Telefonen är en Android och ska ha bolagets egna operativsystem Nothing OS. I övrigt är mycket om telefonen, som pris och funktioner, fortfarande okänt.

Ett genomgående tema under lanseringseventet var visionen av att skapa ett sammanslutet ekosystem av olika produkter likt Apple, en möjlig hint om att bolaget planerar att släppa fler produktkategorier framöver.

De första bilderna på telefonen visar att bolaget planerar att släppa telefonen i både svart och vitt. 

Ska ta in ytterligare 100 miljoner kronor

"Vi tar också vår nya runda för vårt community för att våra supportrar också ska få chansen att vara en del av vår resa när vi ska utmana industrins giganter", säger Carl Pei.

Bolaget öppnar för investeringar den 5 april via crowdfundingplattformen Crowdcube, som nyligen gick in i Sverige. Förra året stängde Nothing sin första community-runda på 15 miljoner kronor på endast 54 sekunder. 

Läs mer