Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Fiasko för Flat – fick inte ens hälften av önskat belopp

Sebastian Siemiatkowski och Hanna Wachtmeister, vd Flat Capital. Foto: TT/Montage

Flat Capital ville få in 190 miljoner kronor i den emission som aviserades i mitten av februari.

Men paret Siemiatkowskis noterade investeringsbolag fick inte ens in hälften.

Ledningen hänvisar till den oro som den ryska invasionen i Ukraina fört med sig.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

När Flat Capital, som till drygt 60 procent ägs av Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski och hans fru Nina Siemiatkowski, i mitten av februari investerade 47 miljoner i leveransbolaget Getir passade bolaget på att be om mer kapital till ytterligare potentiella investeringar. 

Flat Capitals ambition var att få in 190 miljoner kronor. Nu nästan fem veckor senare står det klart att bolaget får in 40 procent av det beloppet, eller 77 miljoner kronor (före avdrag för emissionskostnader på cirka 3 miljoner kronor). 

“Samma dag som Flats nyemission inföll påbörjades det tragiska krig som nu pågår. Trots de tuffa och osäkra omständigheterna har vi haft över 7000 aktieägare som tillfört bolaget mer än 77 miljoner. Ett sådant omfattande intresse till 60 procent över NAV (substansvärde; reds anmärkning) i dessa tider kan inte ses som något annat än ett styrkebesked och en början till det förtroendekapital som vi avser att bygga upp”, säger bolagets styrelseordförande Sebastian Siemiatkowski i pressmeddelandet.

Han får medhåll av vd:n Hanna Wachtmeister:

“Trots denna svåra och osäkra tid har våra aktieägare visat ett stort engagemang och intresse. Det är fantastiskt. Vi kan nu ta tillvara på de möjligheterna som vi ser i den onoterade marknaden och fortsätta leverera långsiktigt aktieägarvärde.”

Texten uppdateras.

LÄS OCKSÅ: "Det här är sloppy news, Sebastian Siemiatkowski

Läs mer