Sökes: Sveriges hetaste startups till eventet STING Day

Breakit - Sökes: Sveriges hetaste startups till eventet STING Day

Stockholm rankas som en av världens hetaste startup-marknader, endast slagen av amerikanska Silicon Valley. Nyfikenheten på staden är enorm, vilket också intresset för eventet STING Day, som arrangeras den 26 maj, vittnar om.

”Redan i början av mars var över 100 investerare anmälda – drygt 30 av dem utländska VC:s. Det finns få platser där densiteten av investerare är lika hög. Intresset är enormt”, säger Jill Lindström, marknad- och kommunikationschef på STING och projektledare för STING Day

Europas startup-huvudstad Stockholm rankas högst i världen inom innovation och entreprenörskap. För sjunde året i följd samlar STING Day 60 av Sveriges hetaste teknikstartups, intressanta branschprofiler och fler än 100 investerare från över 10 länder. 

Förutsättningarna för en dags högkvalitativt nätverkande är de bästa tänkbara, då deltagarna består av en mix av 400 exklusivt inbjudna entreprenörer, investerare och branschprofiler. 

”STING har blivit synonymt med det bästa entreprenörskapet i Sverige. STING Day lockar en fantastisk skara av erfarna entreprenörer, änglar, VC:s och andra inflytelserika personer i ekosystemet – både lokala och internationella – som gör att vi kommer tillbaka varje år. Det är ett 'must attend'-event för alla aktiva investerare i Stockholm, och jag ser fram emot att träffa de nystartade företagen som presenterar i år”, säger Seth Pierrepoint, investerare på Accel i London.

Mer information och ansökan: www.stingday.com

Anledningarna att delta är många. Kanske är ni på jakt efter investeringar eller ingångar till investerare, nya affärskontakter och partnerskap. Kanske söker ni exponeringstid och att ta en plats i startupgemenskapen, eller så vill ni bara samla inspiration och energi inför framtida utmaningar. 

”Vi deltog på STING Day förra året och var enormt imponerade. Det är det främsta eventet i Sverige för att nätverka med internationella investerare. Den chansen får man inte annars på samma sätt”, säger Michael Arnör, grundare och vd på Sellpy.

Förutom intressanta och inspirerande föreläsningar och paneldiskussioner ges det på STING Day möjlighet att för er som startup träffa investerare under enskilda snabbmöten.

Här gäller det framföra och förpacka sin affärsidé på ett så klart, tydligt och trovärdigt sätt som möjligt och på så sätt lyckas övertyga de hugade investerarna. 

”STING Day är oslagbart för att skapa viktiga kontakter för sin startup. För oss speciellt med investerare, där speedmeetings är en unik arena för att 'känna på varandra' som har lett till flera intressanta diskussioner", säger Frida Emilsson, grundare och vd på Worldfavor.

De affärsidéer som efterfrågas är de som bygger på innovativ teknik, löser ett tydligt problem på marknaden, är skalbara, har en stor internationell potential och är utvecklade av ett starkt team. Har ni det som krävs?
 

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER