Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Så mycket tjänar Alex och Sigge – 75.000 kronor för varje sponsor

Poddprofilerna Alex Schulman och Sigge Eklund, Karolina Roslund, vd Perfect day media. Foto: Press/Montage

Poddstjärnorna Alex Schulman och Sigge Eklund har råd att spela svårflörtade. Här är förklaringen.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Alex Schulman och Sigge Eklund driver en av Sveriges populäraste poddar. Enligt Poddindex hade Alex & Sigges podcast vecka 10 i år 217.115 lyssnare – och det är en räckvidd som de två poddarna lyckats kapitalisera rejält på.

Under konferensen DI Media Summit intervjuades Perfect day media-vd:n Karolina Roslund på scen. Alex & Sigges podcast ingår i Perfect day-nätverket och enligt Karolina Roslund ligger priset på ett reklaminslag i podden på 75.000 kronor. I det senaste poddavsnittet hade Alex & Sigge fem sponsorer vilket i så fall skulle gett dem en intäkt på 375.000 kronor. På årsbasis indikerar det en omsättning på 19,5 miljoner kronor. Sannolikt får större kunder mängdrabatt men ett rimligt antagande är att intäkterna ligger på över 15 miljoner kronor per år. Kanske är det förklaringen till att Alex Schulman och Sigge Eklund kunde tacka nej till ett guldkantat erbjudande från en konkurrent till Perfect day.

I en annan podd, Lägg ut, avslöjar nämligen Expressens redaktionschef Magnus Alselind att Alex Schulman och Sigge Eklund fått ett fett bud:

“Alex & Sigge har blivit erbjudna 10 miljoner kronor per år från en rivaliserande poddproducent men då stannat hos Perfect Day. Då undrar man ju hur mycket Perfect Day media betalar”, säger han i podden som publicerades på torsdagseftermiddagen.

Magnus Alselind uppger inte namnet på den “rivaliserande poddproducenten” men en kvalificerad gissning är att det rör sig om Podme. Poddplattformen Podme har de senaste månaderna värvat in en rad populära poddar till sitt nätverk – spana in den här texten för alla detaljer.

I början av året kartlade vi poddbranschen i Sverige – här är alla bolag som slåss om marknaden (och deras siffror)

Läs mer