Sök

Bekräftat: 100 av 700 får gå från Storytel – "Inget roligt besked att lämna"

Storytel

Ingrid Bojner, Interim VD, Storytel. Foto: Mattias Bardå

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Storytel-chefen: Jag gav beskedet till personalen idag.


På torsdagsmorgonen kunde Breakit avslöja att ljudbokstjänsten ska minska personalstyrkan med minst 100 personer. Nu bekräftar Storytels tillförordnade vd Ingrid Bojner uppgifterna:

“Jag informerade alla våra 700 medarbetare för någon timme sedan att vi inleder en process där drygt 100 medarbetare kommer att lämna Storytel”, säger Ingrid Bojner.

Hur kändes det att ge beskedet?

“Det var emotionellt naturligtvis. Vi har en fantastisk kultur på Storytel och det är inte roligt att lämna ett sådant här besked till nära och kära”, säger Ingrid Bojner.

Hon förklarar sparpaketet med att bolaget ska skapa en effektivare och mer skalbar organisation. Det är också ett led i den nya strategin att satsa mer på ett färre antal marknader:

"Vi finns på 25 marknader idag och har inga planer på att lämna någon av dessa. Däremot kommer vi att fokusera på våra 10 största marknader", säger Ingrid Bojner.

Beskedet om uppsägningarna ska ses i ljuset av att Storytel haft en skakig resa både på börsen och även i ledningen den senaste tiden. 

Styrelseordföranden Stefan Blom slutade efter bara fyra månader och sedan lämnade grundaren Jonas Tellander vd-posten utan att det fanns någon permanent efterträdare utsedd. 

Dessutom har aktiekursen halverats sedan årsskiftet.

Läs mer