Sök

VNV Global investerar i afrikanska marknadsplatsen Wasoko

VNV GlobalWasokoe-handel

Per Brilioth, vd VNV Global.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Öser in pengar i afrikansk startup.

VNV Global, med Per Brilioth i spetsen, har tidigare satsat många miljoner i elsparkcykelbolaget Voi. 

Nu satsar riskkapitalbolaget på något helt annat. VNV Global investerar nämligen 20 miljoner dollar, motsvarande 190 miljoner kronor i den den afrikanska marknadsplatsen Wasoko. Det skriver VNV Global i ett pressmeddelande.

Wasoko har byggt en marknadsplats för företag inom den informella dagligvarusektorn i Afrika. Plattformen erbjuder gratis leveranser, finansieringslösningar åt dagligvaruhandeln och möjligheter till faktura-betalning.

Totalt tar Wasoko in 125 miljoner dollar, nästan 1,2 miljarder kronor, i rundan som leddes av Tiger Global och Avenir Growth Capital.

Sedan starten har plattformen levererat 2,5 miljoner beställningar till över 50 000 informella dagligvaruhandlare i Kenya, Tanzania, Rwanda, Uganda, Elfenbenskusten och Senegal. Tillväxten har överstigit 500 procent under det senaste året.

”Wasoko har alla attribut ett bolag som bygger starka nätverkseffekter behöver och det tillsammans med deras snabba tillväxt gör att vi är väldigt glada över att vara en del av deras resa under kommande år”, kommenterar VNV:s investeringschef Björn von Sivers.

Läs mer