Sök

Unik rapport: Här är Sveriges 50 mest värdefulla e-handlare (bolag för bolag – analys och siffror)

e-handelE-com day 2022

Breakit

Breakit

Med hjälp av nya hårda siffror, mängder med samtal med insiders och intervjuer med de tyngsta profilerna har vi tagit fram unika värderingar och analyser på Sveriges 50 mest värdefulla e-handlare – bolag för bolag.

När Breakit släppte förra e-handelsrapporten våren 2021 pekade det allra mesta uppåt för e-handlarna. Vi beskrev en guldrusch av sällan skådat slag, där de allra flesta hade vuxit rejält under pandemin. För de bolagen som var redo för börsen var värderingarna högre än någonsin.

Men 2021 blev ett betydligt tuffare år än 2020. När restriktionerna släppte förra sommaren
återgick konsumenterna till de fysiska butikerna i större utsträckning än vad många e-handlare hade räknat med. Osäkerheten i efterfrågan i kombination med höga fraktkostnader och råvarupriser ledde även till att hajpen som rådde för ett år sen kom av sig.

Det har också påverkat värderingarna. 

När vi nu publicerar årets rapport så innehåller den för första gången en topplista på de 50 mest värdefulla e-handlarna i dagsläget. Värderingarna sträcker sig från 250 miljoner kronor till 10 miljarder kronor.

Utöver värderingar har vi även analyserat den nuvarande situationen och framtiden för samtliga 50 bolag på listan.

Dessutom har vi grävt fram färska omsättningssiffror för en övervägande majoritet av bolagen och listat utmaningarna som branschen står inför som en konsekvens av Ukraina-kriget.

Rapporten innehåller alltså:

  • Kartläggning: Sveriges 50 mest värdefulla svenska e-handlare – värderingar, bolag för bolag
  • Nya siffror – omsättning och resultat och jämförelsesiffror
  • Analyser av samtliga 50 bolag
  • Börsras för e-handlarna – varför sjunker värderingarna och hur ser prognosen inför året ut?
  • De sju största utmaningarna som e-handlarna står inför i år

Släpps exklusivt nu

Rapporten släpps exklusivt redan nu till alla som ska delta på Breakits event E-Com Day 2022 – vårens stora event för dig som driver, leder eller jobbar på ett e-handelsbolag. Anmäl dig till eventet här och få hela Breakits e-handelsrapport direkt i din mejl!
 

Läs mer