Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Frends

De prenumererar på sina integrationer – och får tid över för att sälja mer

Att koda egna integrationer mellan system kan bli dyrt och ta tid. Det finns andra sätt. Företaget Planacy prenumererar helt enkelt på en integrationsplattform från Frends. ”Vi kan fokusera på att utveckla vår kärnprodukt och riktiga IP”, säger bolagets vd.

Att använda en eiPaaS-tjänst (enterprise integration platform as a service) för integrationer blir allt vanligare, ungefär på samma sätt som många slutat äga egna servrar för att istället teckna en eller flera molntjänster. Med en integrationsplattform som tjänst kan bolag istället lägga resurser och fokus på att skala upp sin kärnverksamhet. Ett bolag som arbetar så är Planacy:

”Många företag hanterar fortfarande sina finansiella planeringsprocesser i excel. Ett kraftfullt system men som saknar nödvändiga funktioner för att bedriva en effektiv och värdeskapande process med många involverade. Vår plattform förenklar arbetet med finansiell planering och gör det möjligt att arbeta mer datadrivet och kontinuerligt och bidrar på så vis till bättre beslutsunderlag och styrning”, säger Jimmy Stenqvist Evegård, vd för Planacy.

SaaS-bolaget Planacy är ledande inom datadriven finansiell planering på svenska marknaden. Deras plattform förenklar och effektiviserar datadrivet budget- och prognosarbetet för kunder genom att sömlöst hämta data från nödvändiga källsystem, som redovisningsdata, personaldata och kunddata från olika system. Det gör att kunden arbeta med befintliga strukturer och skapa finansiella prognoser, manuellt eller automatiskt, baserat på utfallsdata och nyckeltal.

Vill du också få tid över till annat? Läs mer här!

Data hämtas från flera källor

För att Planacys system ska kunna kommunicera med alla kunders system krävs mängder med integrationer. Det är här som Frends kommer in.

”Det kan vara allt från att läsa ut datan manuellt genom excel till att utnyttja kunders investeringar i befintliga system för omvärldsbevakning. För att bredda möjligheterna har vi påbörjat utvecklingen av en Data Integration Service för att skapa färdiga kopplingar mot de vanligaste och viktigaste systemen. Därför har vi inlett ett samarbete med Frends”, säger han.

Läs mer om hur Frends jobbar med integrationer här 

Integrationer as-a-service – det nya svarta?

Frends eiPaaS gör att bolag enkelt kan teckna en abonnemangstjänst på en integrationsplattform. Därefter kan de snabbare och enklare integrera, övervaka och underhålla alla kopplingar till kunders och partners system.

”Integrationer har en central betydelse för oss och det är viktigt med många olika integrationsmöjligheter. Frends gör att vi kan springa snabbare med utvecklingen av vår nya tjänst och kopplingar än om vi gjort allt från grunden själva”, säger Jimmy Stenqvist Evegård.

Läs här om du vill veta mer om att prenumerera på datakopplingar!

”Att arbeta med Frends plattform innebär att vi kan fokusera på att utveckla vår kärnprodukt och riktiga immateriella rättigheter”, säger Jimmy Stenqvist Evegård.

Kan hantera olika branscher

När integrationsarbetet sköts som en tjänst blir det även smidigare för Planacy att arbeta med fler typer av kunder.

”Oavsett vilken typ av kund och vilken typ av förutsättningar de har vill vi kunna leverera Planacy snabbt och smidigt. Därför är breda integrationsmöjligheter – och vår nya dataintegrationstjänst som bygger på Frends – av stor betydelse”, säger han.

Att jobba med Frends är modernt och kostnadseffektivt, menar bolagets Sverige-chef Kristoffer Lundegren. Med low-code och enkelt gränssnitt kan alla jobba i det.

”Våra partners kan bygga själva och skapa lösningar exakt som de vill ha dem. Det frigör tid som våra kunder kan spendera på andra, mer värdefulla, arbetsuppgifter,” säger Kristoffer Lundegren, Country Manager Sweden på Frends.

Läs mer