Svenska poddstjärnans maffiga siffror – 8 miljoner i vinst: "Framgångsrik"

I år har Johanna Nordström bland annat setts som programledare i Melodifestivalen. Foto: TT/Montage

I år har Johanna Nordström bland annat setts som programledare i Melodifestivalen. Foto: TT/Montage

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Podd-stjärnan och komikern Johanna Nordström redovisar en storvinst efter det gångna året – och ökar omsättning och resultatet i det egna bolaget rejält.

Johanna Nordström har på bara några år blivit en av Sveriges mest känd komiker. I år syntes hon är i rutan som programledare för Melodifestivalen och i tillägg hörs hon även i en av landets mest populära poddar, Ursäkta, som rankas högt på podd-index topplista.    

Och nu är det tydligt att Nordström hade ett framgångsrikt år under 2021. 

Omsättningen för det egna bolaget Jonielol AB landade på drygt 9,5 miljoner kronor, vilket kan jämföras med året innan då omsättningen uppgick till knappt 3 miljoner kronor. Resultatet för 2021 landade på närmare 8 miljoner kronor, en rejäl ökning mot året innan, när resultatet uppgick till drygt 2 miljoner kronor, enligt allabolag.se. 

Plattformen influens.se har tagit del av Jonielols årsredovisning för 2021, där det står att “Satsningar och uppdrag” har tagit Nordströms bolag till nya nivåer:

“Framgångsrik blogg och liveturnering har bidragit till det höga resultatet”, skriver Nordström i årsredovisningen. 

Breakit har tidigare skrivit om Johanna Nordström som en av Sveriges hetaste poddare tillsammans med humortrion JLC och Alex Schulman

Missa inte vår stora kartläggning av podd-Sverige – aktörerna, siffrorna och allt du behöver veta.

Läs mer