Sök

Acamp gör sig redo för Europa – köper konkurrent

AcampSemester

Öjje Holt, medgrundare Acamp, artisterna Agnes Carlsson, Salem Al Fakir, Vincent Pontare Foto: Press/TT Bild/Montage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Men prislappen är hemlig.

Den svenska camping-utmanaren Acamp har beslutat sig för att göra det enklare att campa, något de gör genom en digital tjänst där markägare både kan hyra ut ställplatser och erbjuda försäljning av upplevelser och produkter. Med sig på resan att förändra campingmarknaden har de också en kändistät ägarlista.

Nyligen stärkte bolaget också upp kassan ytterligare, när de tog in 25 miljoner kronor i nytt kapital.

Nu meddelar Acamp att de har öppnat plånboken för att förvärva appen Ställplatser, hur mycket de betalat i affären framgår däremot inte.

Däremot framgår det att Ställplatser är ett community som idag samlar omkring 100.000 aktiva användare i och utanför norden, både campare och de som vill hyra ut campingplatser. Vilket ska ligga som en grund för Acamps expansionsplaner.

“Förvärvet av Ställplatser gör att vi får tillgång till en stor mängd historisk data på destinationer och användarnas beteenden. Det är ett perfekt nästa steg i att introducera oss för hela den nordiska marknaden och för att fortsätta vår resa mot Europa”, säger Öjje Holt, medgrundare av Acamp, i ett pressmeddelande. 

Acamp grundades 2020 av Öjje Holt och Paul Berggren. Bland investerarna finns bland annat Vincent Pontare, Agnes Carlsson och Salem Al Fakir, men även riskkapitalbolagen Spintop Ventures och LRF Ventures.

Läs mer