Telefonshoppen kränger mobiler på nätet som aldrig förr - ökar 260 procent

Telefonshoppen

Från vänster: Jonas Engwall, Gustaf Werner och Gustaf Meidner. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT och Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Förra året lossnade det ordentligt för e-handelsbolaget Telefonshoppen - omsättningen landade på 98 miljoner. Dessutom har grundaren bakom Skruf Snus, Jonas Engwall, gått in som investerare.

Bolaget har funnits ända sedan 2007 men det var förra året som det började “hända grejer”, enligt medgrundaren Gustaf Meidner. 

Fram tills 1 januari 2015 sålde bolaget mest telefoner till privatpersoner och mindre företag, via nätet.

“Men då började vi kontakta diverse olika telefonbutiker och butikskedjor och tog rollen som leverantör till dem. Vi öppnade även en fysisk butik på Östermalm i Stockholm under förra året som har börjat få rejäl fart. Det blev en nystart kan man säga,” säger Gustaf Meidner.

Sortimentet utökades också från 30 till 300 telefonmodeller. Målet är att ligga lägst i pris på alla modeller vilket har gett mycket trafik från jämförselsajter som Prisjakt och Pricerunner.

Jämfört med 2014 växte Telefonshoppen med över 260 procent och omsatte 98 miljoner kronor.

En annan grej som hände 2015 var att Telefonshoppen tog in externt kapital för första gången. Jonas Engwall kom in som styrelseordförande och affärsängel.

Han har tidigare varit med och grundat Skruf Snus, som såldes till Imperial Tobacco för 450 miljoner kronor. Jonas Engwall har också investerat i hälsokostföretaget Risenta och möbelfirman Svenssons i Lammhult. Engwall var även med och grundade sportkejdan U-sports som gick i konkurs 2013.

Exakt hur mycket Skruf-grundaren investerat i Telefonshoppen vill inte Gustaf Meidner svara på, mer än att det rör sig om “några miljoner.”

“Investeringen gjorde att vi kunde köpa in fler telefoner och öka lagervolymerna. Följer vi budget från nu så kommer vi att omsätta en kvarts miljard i år vilket innebär en nästan tio gånger så stor ökning på två år. Det finns otroligt mycket kvar att göra, hittills har vi inte gjort så mycket för att höras och synas,” säger Gustaf Meidner.

Han grundade bolaget tillsammans med namnen Gustaf Werner och till en början såldes främst telefonabonnemang och företagstjänster.

“I dag säljer vi nästan inga abonnemang längre utan enbart telefoner, surfplattor och olika tillbehör. Vi utför också en del reparationer vilket är en del av affären som vi gärna vill bredda framöver,” säger Gustaf Meidner.

Läs mer