Flat Capital går in i chatt- och forumappen Discord

KlarnaDiscord
Sebastian Siemiatkowski, grundare och Hanna Wachtmeister, vd Flat Capital. Foto: TT/Montage

Sebastian Siemiatkowski, grundare och Hanna Wachtmeister, vd Flat Capital. Foto: TT/Montage

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Paret Siemiatkowskis noterade investeringsbolag Flat Capital har gått in i Discord.

Bolaget har köpt aktier för 19 miljoner kronor efter att Sebastian Siemiatkowski läst om Flat på plattformen.

Aktierna köps av befintliga ägare i forum- och chatplattformen Discord, oklart vilka. Men det handlar inte om någon nyemission eller liknande. 

”Jag upptäckte Discord när jag läste om Flat i ett aktieforum som hänvisade till en Flat-server på plattformen. Där samlas användare med intresse i Flat för att diskutera och dela information”, säger Sebastian Siemiatkowski, styrelseordförande och största ägare i Flat Capital, tillika grundare och vd för Klarna (Flats största innehav). 

“Jag förstod snabbt att jag inte är ensam om att gilla plattformen med sina miljontals användare och stora VC aktörer som backar bolaget, däribland Dragoneer. Vi är så glada att vi fick möjligheten att köpa aktier i Discord, och extra roligt är det förstås att vi hittade bolaget genom våra aktieägare”, säger han vidare. 

Tar in nya pengar

Flat Capital aviserade nyligen planer på att ta in 190 miljoner kronor, för att kunna göra ny investeringar. 

I portföljen finns sedan tidigare innehav i 17 bolag. Utöver Klarna handlar det exempelvis logistikbolaget Budbee, telefonappen Truecaller och vårdbolaget Kry. 

Investeringsbolaget, som till nästan 63 procent ägs av paret Sebastian och Nina Siemiatkowski, noterades i höstas och blev under fjolåret en av de bästa nynoteringarna på de svenska marknadsplatser. Under 2022 har det gått tyngre. Aktien har fallit med cirka 30 procent sedan nyår, i det allmänna börs- och techraset. 

Särskilt stor andel kommer Flat inte att få i Discord. När Microsoft visade intresse för bolaget under 2021 sades värderingen ligga kring 10 miljarder dollar, eller cirka 100 miljarder kronor. Affären blev inte av, och därefter tog Discord in nya pengar, till än högre värdering. 

Discord grundades 2105 av Jason Citron och har sedan dess i första hand varit fokuserat på gaming. Under pandemin har det aktierelaterade innehållet på plattformen ökat kraftigt. 

Läs mer