Annonssamarbete med Neo4j

Svensk enhörning hittar dolda samband i stora mängder data - här är 5 fördelar med att visualisera allt

Neo4JBig dataGrafdatabaser

Håkan Löfqvist, consulting engineer på Neo4j.

Kristofer Steneberg

Att snabbt och tydligt kunna dra slutsatser av massiva datamängder har i många år krävt spetskompetens. Men det Malmögrundade techbolaget Neo4j har en genväg: Grafdatabaser. Och allt fler beslutsfattare ser fördelarna.

Konsten att visa en mängd olika samband i stora mängder data har blivit en nyckel som hjälper beslutsfattare att dra rätt slutsatser. Och den blir allt viktigare. Nyligen visade en undersökning bland CIOs och CTOs i USA att 88 procent helst vänder sig till grafdatabaser för att fatta beslut baserade på stora datamängder, få en skjuts i sina AI-projekt eller hitta nya affärer.

”Det kan ibland vara svårt att kvantifiera det affärsvärde som finns och som organisationer kan stå inför”, säger Karl Sjöborg, Nordics lead på Neo4j.

”Grundläggande prognoser om avkastning, kostnader och risk över tid kan vara svårt att sammanställa. Men grafdatabaser gör saker möjliga som tidigare var omöjliga”, säger han.

Läs vad en grafdatabas från Neo4j kan göra för dig

Grafdatabaserna från Neo4j har varit involverade i allt från avslöjandet av Panama Papers till att spara miljoner dollar åt den amerikanska rymdstyrelsen Nasa. Idag har Neo4j - som är en så kallad en enhörning (en miljard dollar i värdering) - en rad stora bolag på kundlistan, däribland Volvo, Ebay, Telia, Walmart och Adobe.

De flesta bolag vet värdet av sin data - och att datan innehåller svaret på flera av de mest affärskritiska frågorna. Därför är det så viktigt att kunna läsa av och få rätt insikter.

”Oftast saknar företagen kompetensen som krävs för att lösa dessa problem och saknar även de nödvändiga verktygen i sina nuvarande affärssystem”, säger Håkan Löfqvist, consulting engineer på Neo4j.

Se hur din data kan visualiseras med hjälp av Neo4j

Verktyget från Neo4j blir helt enkelt ett sätt att förbättra beslutsfattandet, öka omsättningen och nå ett högre resultat. Grafdatabaser blir ett lager som lägger sig ovanpå bolagets befintliga data. Den intelligens som finns i datan kan öka värdet på hela affären.

Fem fördelar med att visualisera datan

1. Förbättrar samarbete mellan team. När mönster i datan framträder och kluster uppstår syns sambanden tydligt och visuellt. Det ökar förståelsen för vad data är i hela organisationen och olika delar kan arbeta mot samma mål.

2. Passar alla branscher med stora mängder data. I dag arbetar de flesta industrier med stora mängder data. Det kan vara forskningsdata inom medicin, en stor journalistisk granskning kartläggning eller en retailer som behöver öka försäljningen. De stora vinningar kommer när slutsater dras av datan, som inte syntes innan.

3. Kopplar som en hjärna - inte som ett formulär. Istället för rader och kolumner kopplar en grafdatabas snarare som en hjärna, med noder och relationer. Den skapar en graf av dessa relationer och när en fråga ställs mot datan kan resultaten dras blixtsnabbt och effektivare än i en traditionell databas.

Se hur Neo4j har hjälpt stora företag att se och analysera sin data 

4. Se trenden - innan dina konkurrenter gör det. I din data framträder en bild av åt vilket håll din data är på väg och därmed ligga steget före med beslut. Datan förändras i realtid, det är synligt för alla och ingen behöver förklara matematiken bakom.

5. Designad för sanning. Oavsett om det handlar om ett socialt nätverk, betalningsnätverk eller vägnät så är allt en kopplad värld, en graf över relationer. Och när vi vill ställa frågor och få svar om den riktiga världen handlar många frågor om relationer snarare än de individuella datadelarna.

Läs mer