Sök

Skin City drar ner – var sjätte anställd får gå

Skincity

Pernilla Nissler, vd Skincity.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Stora neddragningar hos skönhetsbolaget.

Corona-pandemin (som förhoppningsvis är på väg att ebba ut) har gett e-handeln en ordentlig skjuts och många bolag har visat rekordsiffror.

Men allt har inte varit succé och nu har Skin City varslat 25 personer om uppsägning skriver E-handel.se.  Det är var sjätte anställd på bolaget.

"Det stämmer att vi ser över vår organisation för närvarande", skriver vd Pernilla Nissler i ett skriftligt uttalande till nättidningen.

"2021 var ett mångfacetterat år för all retail, såväl fysisk som ehandel, och vi har definitivt sett möjligheter för vår affär under pandemin, men även utmaningar i form av ökad konkurrens och ett skiftande köpbeteende hos kunderna."

Skin City grundades av Mikael Kjellman och Annica Forsgren Kjellman. Under 2017 klev Axel Johnson koncernen in som storägare och förra våren blev de ensam ägare till bolaget när grundarna köptes ut helt.

Bolaget omsatte 560 miljoner kronor och vände till vinst under 2020. Siffrorna för 2021 har inte släppts ännu. 

Under hösten klev Pernilla Nissler in som tillförordnad vd och för ett par veckor sen blev hon permanent tillsatt. Hon har tidigare varit bland annat vd på Blocket. 

Läs mer