Sök

Är padeln döende? Nu varnar entreprenören: “Första konkurserna redan i sommar”

Padel

Foto: TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Är padelns glansdagar förbi? Nu sjunker spelandet, åtminstone i Göteborg, och padel-experten Andreas Ehrnvall varnar nu för stor utslagning bland hallarna.

“Jag tror att vi kommer se de första konkurserna redan i sommar”, säger en padelentreprenören till GP.

Under de senaste årens boom har padelanläggningarna skjutit upp som svampar ur jorden, så även i Göteborg. I rikets näst största stad finns det numera 35 anläggningar, upp från 9 i början av 2021, skriver Göteborgs-Posten. 

I takt med spelets ökande popularitet har flera techntreprenörer startat bolag med fokus på sporten, exempelvis bokningsappar och klädmärken. 

Problemet är att padelintresset verkar börja sjunka. Vid de bantider där det tidigare var som allra hårdast tryck, finns det numera gott om luckor, enligt GP som refererar till uppgifter i lokaltidningen Göteborg Direkt. 

Andreas Ehrnvall, som startade sin första padelanläggning 2015, tror att det kan sluta i förskräckelse. Han påminner om att 70 procent av anläggningarna i Spanien gick i konkurs när hajpen la sig där. 

“Den här överetableringen kommer att sluta med förskräckelse. Jag tror att vi kommer se de första konkurserna redan i sommar”, säger Andreas Ehrnvall till Göteborg Direkt.

Han driver själv två anläggning i Göteborgsområdet. När nu beläggningen går ner måste hallarna sänker priset för att få in spelare. 

“Vi har bara sett början av nedgången. Det här kommer sluta med ett blodbad”, säger han till lokaltidningen.

Hotet om överetablering har det pratats om i branschen ett bra tag och i början av sommaren 2021 såg Breakit tydliga indikationer på att padeltrenden hade passerat zenit.  

Läs mer