Sök

Flat Capital genomför nyemission – planerar samtidigt att investera i snabbväxande techbolag

Flat capital
Sebastian Siemiatkowski, Nina Siemiatkowski, Hanna Wachtmeister, Flat Capital

Sebastian Siemiatkowski, Nina Siemiatkowski, Hanna Wachtmeister, Flat Capital

Breakit

Breakit

Flat Capital har beslutat att genomföra en nyemission – och meddelar samtidigt planer på att investera 47 miljoner kronor i snabbväxande Getir.

Flat Capital har beslutat att genomföra en nyemission, som vid full teckning innebär att bolaget får in cirka 190 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i företrädesemissionen är satt till 20 kronor per aktie. Det kan jämföras med stängningskursen på torsdagskvällen som låg på 24,23 kronor.

Dessutom flaggar Flat Capital för att bolaget har för avsikt att investera upp till omkring 47 miljoner kronor i Getir, ett snabbväxande tech- och leveransbolag.

”Getir har på kort tid blivit en av Europas ledande leveransplattformar som strävar efter att varorna ska levereras till kunden inom 10 minuter. Motivet med Företrädesemissionen är att ta in kapital med avsikten att investera i Getir samt i andra spännande entreprenörsdrivna bolag som finns i bolagets pipeline”, heter det i pressmeddelandet. Där står det också att Klarna-profilen Sebastian Siemiatkowski, styrelseordförande, och vd:n Hanna Wachtmeister ”välkomnar existerade och potentiellt nya aktieägare.”

”Vi ser en massa spännande investeringsmöjligheter vi vill ta vara på och därför känns detta som ett naturligt steg för Flat. Jag hoppas förstås att aktieägare vill fortsätta vara med på vår resa, och att vi kan få välkomna ännu fler ägare i samband med detta", skriver Sebastian Siemiatkowski i meddelandet.

Företrädesemissionen är inte säkerställd genom teckningsförbindelser eller garantiåtaganden.

Läs mer