Sök

Jonas Tellander lämnar Storytel – efter 17 år som vd: "Dags för nytt ledarskap"

Storytel

Foto: TT

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Nu kliver grundaren åt sidan.

På torsdagskvällen kom beskedet att ljudboksbolaget Storytels vd och grundare Jonas Tellander lämnar vd-posten.

”För 13 år sedan stod jag framför investerarna i SVT:s Draknästet för att övertyga dem om att Storytel och ljudböcker i mobilen skulle bli stort en dag. Idag har alla mina vildaste drömmar om Storytel infriats”, säger Jonas Tellander i en kommentar.

”Det är dags för nytt ledarskap på Storytel, 17 år av fullt fokus på Storytel har tagit ut sin rätt.”

Bolagets vice vd, Ingrid Bojner, tillträder rollen som interim vd för Storytel medan bolagets styrelse inleder jakten på en permanent ersättare.

Storytels styrelseordförande Hans-Holger Albrecht kommenterar:

”Vi kommer omedelbart att inleda sökandet efter rätt person för att ta bolaget till nästa nivå av tillväxt och expansion.”

”Å styrelsens vägnar vill jag tacka Jonas för hans oöverträffade engagemang, visionära ledarskap och obevekliga uthållighet. Han har inte bara grundat företaget - han har återuppfunnit en hel bransch och vi är mycket glada att han kommer att vara en del av vår resa även framöver."

Vad Tellander, som fortsatt kommer att vara styrelseledamot och aktiv ägare i bolaget, ska göra nu återstår att se.

”Personligen ser jag efter litet ledighet fram emot att fortsätta skapa värde i Storytel som ägare och styrelsemedlem. Över tid strävar jag även efter att kunna vara en stark och genuin röst i samhället i frågor som rör läsning och entreprenörskap.”

Storytel är noterat på First North och har ett börsvärde på över 8 miljarder kronor. Tellander äger i dag drygt 7,2 procent av bolaget.

Läs mer