Sök

Checkin.com växte med över 80 procent fjärde kvartalet

Checkin.comBörs

Anders Borg, Niklas Storåker, Johan Qviberg och Erik Sellin.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Teknikbolaget Checkin.com redovisar en ökad omsättning men också något större rörelseförlust i det fjärde kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg med 83,6 procent till 13,4 miljoner kronor (7,3), vilket är i linje med bolagets finansiella mål om en omsättningstillväxt på 86 procent.

"Även om tillväxten brukar vara stark i slutet av året känns det som att vi nu växlat upp till en ny nivå, både vad gäller efterfrågan och kapacitet. Vi upplever en väldigt stark medvind driven av flera långsiktiga makrotrender, bland annat den ökade regleringen på flera av våra nyckelmarknader", kommenterar vd Kristoffer Cassel.

Bruttovinsten blev 11,3 miljoner kronor (5,8), med en bruttomarginal på 84,3 procent (79,5).

Rörelseresultatet blev -1,8 miljoner kronor (-1,0).

Checkin klev in på börsen våren 2021 och rusade flera hundra procent under den första tiden. Sedan dess har haussen lagt sig, men aktien handlas ändå klart över noteringskursen. På tisdagen stängde den strax under 37 kronor. Introduktionskursen låg på 15:50 kronor. 

Affärsidén är att göra det enklare att logga in på sidor på nätet och sedan fortsätta vara inloggad. I ägarlistan hittas profiler som Nicklas Storåkers, Johan Qviberg, Anders Borg och Erik Selin.

Läs mer