Sök

Poddutmanaren Podme fortsätter värva profiler – Brita och Parisa ansluter

PodmePoddarpodcast

Brita Zackari och Parisa Amiri. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Förra veckan värvade Podme Jocke & Jonna och JLC, den här veckan är det Brita och Parisa som ansluter.
“Känns väldigt lyxigt”, säger innehållschefen Hans Abrahamsson.

Svenska Podme värvar podden Brita och Parisa, döpt efter skaparna Brita Zackari och Parisa Amiri själva, till sin prenumerationsbaserade plattform. Därmed fortsätter bolaget sin aggressiva förvärvsstrategi, något som förra veckan resulterade i att poddar från humortrion JLC och Jocke & Jonna blev en del av Podmes plattform.

Någon prislapp fanns inte i förra veckans affär, men klart var att det rörde sig om riktigt stora affärer. Och Breakit har tidigare kunnat visa på att Podme tidigare har erbjudit populära poddare runt 4 miljoner kronor för exklusiva avtal på två år. 

Inte heller denna vecka får vi någon prislapp. Men Hans Abrahamsson, innehållschef på Podme Sverige säger följande om det nya tillskottet på plattformen i ett pressmeddelande:

“Att få bredda Podme-utbudet med en så smart och populär veckopodcast som Brita & Parisa känns väldigt lyxigt. Podmes position som en tjänst med riktig bra podcasts blir bara starkare och starkare.”

40.000 lyssningar i veckan

Bita och Parisas podcast har släppts i 150 avsnitt sedan starten 2018 och har enligt Poddindex uppåt 40.000 lyssnare i veckan.

“Våra lyssnare vänder sig till oss för roliga, skarpa analyser om samtidens debatter, klimat och kultur varje vecka, med en stadig värdegrund. Vare sig det är Joe Rogan-debatten, snedstegen i "Pam and Tommy" eller partipolitikens många svängar. Ett uppdrag vi nu tagit oss an med stor glädje i tre år och det känns fantastiskt att kunna fortsätta med på Podme”, säger Parisa Amiri. 

Podden byter plattform den 25 februari.

Andra poddar som finns hos Podme idag är bland annat Skäringer & Nessvold, Nemo möter en vän och Daddy Issues. Det innebär alltså att poddarna som värvas till Podme hamnar bakom en betalvägg, där användarna får betala 79 kronor i månaden för att lyssna.

Läs mer