Sök

Klarna-medgrundaren Victor Jacobsson bygger miljardimperium i det tysta

Klarna

Victor Jacobssons bolag har en anonym postbox-adress. Foto. Pressbild samt TT.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

God för över 30 miljarder kronor.

Han är den största doldisen i gänget som grundade Klarna. När Sebastian Siemiatkowski syns nästan överallt och Niklas Adalberth vill förbättra världen med sitt Norrsken har Victor Jacobsson hållit sig undan rampljuset. Men även utanför den stora scenen kan det ske stora saker. Han är fortfarande storägare i Klarna (större än både Siemiatkowski och Adalberth), och har lite i skymundan byggt upp ett miljardimperium bestående av några av Sveriges mest framgångsrika techbolag. Det visar en genomgång som DI Digital har gjort.

Jacobsson har satsat hårt på fintech och har bland annat investerat i försäkringsstartupen Hedvig och i Lendify (ett innehav som såldes när Lendify köptes upp av danska Lunar)

Hans portfölj domineras av innehavet i Klarna som värderas till över 30 miljarder men via ägarbolagen är han inne i minst 13 andra bolag. Totalt värderas hela portföljen, exklusive Klarna till 650 miljoner kronor. Det största innehavet är budtjänsten Budbee som Jacobsson gick in i redan 2016. Där äger han 3,65 procent, ett innehav som värderas till 171 miljoner. Victor Jacobsson är också ägare i bland annat Majority, Doktor.se, Memmo och fintech-raketen Juni Technology. 

Hela listan på Victor Jacobsson innehav

LÄS OCKSÅ: Nya dokument avslöjar: Klarna-grundaren har sålt aktier för nästan 2 miljarder

Läs mer