Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Hemnet tappar toppchef – går till Budbee

Carl Johan Åkesson, ny CFO Budbee.

Finanschefen lämnar boplattformen för att gå till budbolaget.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

nyheter@breakit.se

Bostadsplattformen Hemnet meddelar att finanschefen Carl Johan Åkesson tänker lämna sin tjänst i augusti.

"Carl Johans bidrag har varit instrumentellt för Hemnet under en mycket viktig fas för bolaget, fram till och med och tiden efter börsintroduktionen i april 2021. Under hans ledning har vi avsevärt ökat kvaliteten och strukturen i våra finansiella processer, vilket ger oss en solid grund för vår fortsatta tillväxtresa. Jag önskar Carl Johan all lycka i sin nya position, och tackar honom för hans outtröttliga arbete för och engagemang i Hemnet", uppger vd Cecilia Beck-Friis.

Separat meddelar Budbee, som är verksamma inom sista milen-leveranser från e-handeln, att Carl Johan Åkesson blir ny finanschef.

“Jag är stolt över vad vi som organisation har levererat hittills och det värde vi varje dag skapar för våra kunder runt om i Europa. Vi har förflyttat oss från att vara en liten svensk start-up till att bli en mogen europeisk aktör och Carl Johan kommer att ha en viktig roll när vi nu går in i en ny fas då han har stor erfarenhet av finans och ekonomi”, säger Fredrik Hamilton, grundare och vd, Budbee.

Carl Johan Åkesson säger i ett pressmeddelande att han lockas av Budbees tillväxt och innovationskraft:

"Det är en ung organisation men som gång på gång bevisat att de kan utmana branschen, leverera långsiktig tillväxt och samtidigt bygga lönsamhet. När jag fick frågan om att bli en del av teamet kunde jag inte säga nej”.

Budbees omsättning landade på 835 miljoner kronor 2021.

LÄS MER: Inifrån last mile-kriget – här är de tyngsta spelarnas okända planer inför våren

Läs mer