Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Kliently vill kunna ge alla juridiska råd – backas av tunga investerare

Nadja Hatem och Anuta Sjunghamn, grundare Kliently. Foto: Press

De vill demokratisera juridiska tjänster.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Digitala juristbyråer har poppat upp till höger och vänster de senaste åren. Cristina Stenbeck har satsat på Pocketlaw och entreprenörerna Evelina Anttila och Azra Osmancevic har satsat på sin Justic. 

Nu tar ytterligare en uppstickare, legaltech-appen Kliently, in 5 miljoner i sin första runda. Bland investerarna finns bland annat näringslivsprofilerna Elisabeth Thand Ringqvist och Jens Ingelstedt och PR-konsulterna Fredrik Pallin och Karin Bäcklund.

Det var i höstas som Anuta Sjunghamn och Nadja Hatem lämnade Advokatsamfundet för att kunna starta Kliently. Appen lanserades precis innan jul och erbjuder en kortare konsultation med en jurist för ett par hundralappar. 

"Vi bestämde oss för att ägna oss åt vår dröm, nämligen att demokratisera juridiska tjänster genom Kliently", säger Nadja Hatem.

"Appen är vårt sätt, och den första i sitt slag, att accelerera tillgängliggörandet av juridiken för alla, oavsett ort, ekonomisk situation eller språkpreferens."

Kliently har redan flera jurister redo som kan svara på användarnas frågor och finns tillgänglig på svenska, engelska, arabiska och persiska.

Läs mer