Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Pär-Jörgen Pärson är på jakt efter personer som kan hjälpa honom att investera – där han saknar kontakter

Nu avslöjar stjärninvesteraren Pär-Jörgen Pärson sin nya satsning i Sverige.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Pär-Jörgen Pärson är en av Sveriges främsta techinvesterare. Han var tidig investerare i bolag som Spotify, Izettle och Avito via riskkapitalbolaget Northzone och är bevisligen duktig på att nosa upp framtida succéer. 

Men trots hans långa karriär och breda kontaktnät har han upptäckt att han inte når överallt. Nu tror han sig ha hittat en lösning på det. 

I Breakits och Blings podd Mot alla odds med Deqa Abukar berättar han nu för första gången om sin satsning First Close Partners. 

Satsningen går, förenklat, ut på att hjälpa mindre riskkapitalbolag som drivs av personer från underrepresenterade grupper. Enligt bolagets hemsida rör det främst om färgade, kvinnor, LGBT-personer, personer med funktionshinder och andra grupper som historiskt har varit underrepresenterade.

First Close Partners går alltså inte in och investerar direkt i entreprenörer utan är istället på jakt efter personer som är intresserade av att dra igång mindre investeringsfirmor över hela världen – och nu även i Sverige.

“Vi har tittat på tre-fyra personer i Sverige men vi har inte investerat ännu, vi letar fortfarande”, säger Pär Jörgen Pärson som alltså är på jakt:

“Om ni idag jobbar på någon venture-firma och funderar på att köra igång något som adresserar den här delen av marknaden så finns det intresse från First Class Partners.”

Hittills har First Close Partners backat ett 70-tal personer i världen som i sin tur har investerat i mängder av entreprenörer.

“De har ju tillgång till ett helt annat dealflow än vad de vita killarna som har gått på Harvard har”.

“Det här är en av de stora möjligheterna med den här framväxande delen av Sverige som har varit bortglömd, på samma sätt som vi har sett i USA.”

Hör mer om Pär-Jörgen Pärson och hans planer och tankar i det senaste avsnittet av Mot alla odds med Deqa Abukar. Lyssna i poddspelaren nedan eller via valfri poddplattform.

Pär-Jörgen Pärson är idag även en av investerarna i Shift. Initiativet går ut på att Breakit tillsammans med organisationen Bling kopplar ihop några av Sveriges vassaste investerare med entreprenörer som saknar nätverk till kapitalet. 

 

Läs mer