Rivstart för Shift – dubbelt så många ansökningar redan

BreakitBlingShift2022

Breakits Stefan Lundell och Blings Deqa Abukar. Foto: Daniel Ivarsson

Breakit

Breakit

Hundratals entreprenörer har hittills tagit chansen – nu är det 5 dagar kvar tills ansökan stänger.

För lite drygt två veckor sedan kickade vi igång andra upplagan av Shift – initiativet där Breakit tillsammans med organisationen Bling arbetar för att demokratisera tillgången på riskkapital.

Konkret innebär det att vi kopplar ihop några av Sveriges vassaste investerare med entreprenörer som saknar nätverk till kapitalet. 

Bakgrunden är att tidigare granskningar visar att startups med rötter i förorten och kvinnliga entreprenörer bara får någon enstaka procent av kapitalet som investeras i nystartade bolag.

Två veckor in i omgång två av Shift kan vi konstatera att intresset är ännu större jämfört med i fjol. Vi har detta år med oss inte mindre än fem partners – Axel Johnsons investmentbolag Novax, marknadsföringsbyrån Ingager, investmentbolaget Nyvik, riskkapitalbolaget Wellstreet och investmentbolaget Alfvén & Didrikson.

Och antalet ansökningar har ökat kraftigt:

“Igår kväll passerade vi 200 ansökningar och det är dubbelt så många jämfört med samma tid förra året”, säger Stefan Lundell, reporter och medgrundare Breakit:

“Intresset är verkligen stort och då finns det fortfarande tid kvar att söka”.

Ansök innan midnatt på söndag

Ansökan stänger på söndag vid midnatt. Alla som har en affärsidé med behov av kapital är välkomna att ansöka här!

I Shifts investerapanel (läs mer om vilka de är här!) sitter 12 välkända investerarprofiler som alla är redo att investera minst 1 miljon kronor – förutsatt att pitcharna är tillräckligt vassa. Investerarna söker brett efter uppslag.

Kanske är din startup bara på idéstadiet och du behöver lite såddkapital för att komma igång eller så har du kommit lite längre och fått igång försäljningen? Oavsett så tveka inte att söka till Shift redan idag.

Första delen är en digital bootcamp i entreprenörskap. Här får du möjligheten att både vässa din affärsplan och pitch med hjälp av riktiga proffs. Bootcampen har cirka fem kurstillfällen där varje träff är på cirka 1,5 timme (vi återkommer med detaljerad info!).

I steg två går ett 40-tal team vidare och får individuell coachning av våra partners – Axel Johnsons investmentbolag Novax, marknadsföringsbyrån Ingager, investmentbolaget Nyvik, riskkapitalbolaget Wellstreet och investmentbolaget Alfvén & Didrikson.

Efter coachningen är det dags för regionfinaler i Malmö, Göteborg och Stockholm (nytt för i år!). Efter pitcher väljer en jury ut finalisterna.

Slutligen, i början av juni, är det dags för den stora finalen. Här får ett 10-tal team pitcha sin idé inför Shifts investerarpanel. Lyckas entreprenörerna locka till sig investerarnas miljoner – det får vi se då!

“Ta chansen och sök! Det här är ett riktigt bra tillfälle att utvecklas som entreprenör oavsett om du får in kapital eller inte i slutändan”, säger Stefan Lundell.

Läs mer